Amsterdam,
10
februari
2012
|
16:58
Europe/Amsterdam

10 beste inhakers van 2011 bekend

De 10 genomineerden van de inhaakwedstrijd van Telegraaf Media Nederland zijn bekend. Op 29 februari wordt de winnaar bekend gemaakt en vindt de uitreiking van de “Wakkere Inhaker 2011” plaats.

Telegraaf Media Nederland heeft een geschiedenis met inhaken. In 2010 werden alle inhakers op het WK Voetbal en de Olympische Spelen onderzocht. Heineken kwam toen als winnaar uit de bus. In 2011 zijn alle inhaakadvertenties aan duizenden respondenten voorgelegd en heeft het Nederlandse publiek tien advertenties genomineerd. In 2011 is op verschillende moment ingehaakt. Uiteraard op de gebruikelijk momenten als Valentijnsdag, Koninginnedag, Prinsjesdag en Kerst. Maar ook op gebeurtenissen als een beroerde huizenmarkt, het huwelijk van Prins William en Kate en de baby van Doutzen Kroes.
Genomineerden “Wakkere Inhaker 2011”

AdverteerderInhaakmoment
Fonds GehandicaptenAanmoediging Special Olympics
Kruidvat 
Prinsjesdag
LidlWinnaar Beste Groente & Fruit
IkeaBeste Woonwinkelketen
HEMAWinnaar Retail Jaarprijs
DirkBezoek Rutte aan Obama
AldiKerst
PlusKerst
JumboWinnaar Beste Supermarkt
Gall & GallOud & Nieuw

De winnaar wordt op 29 februari bekend gemaakt en krijgt een gratis plaatsing in De Telegraaf en uiteraard de eer van de beste Wakkere Inhaker 2011.
“Naast dat onze lezers en bezoekers inhakers ontzettend leuk vinden willen we adverteerders en bureaus inzicht geven in de effecten van inhaken omdat deze advertenties vaak beter worden herinnerd, hoger worden gewaardeerd en effectiever zijn dan gewone advertenties. Wellicht krijgen we binnenkort toch nog een Elfstedentocht of het bericht dat Beatrix de troon ter beschikking stelt aan Willem- Alexander. Dus wie weet wat reclamebureaus hier allemaal voor bedenken.”aldus Herman Bos, Marketing Director van Telegraaf Media Nederland. “De ervaring leert dat bureaus’s enorm creatief zijn op dit terrein.”
In het sportjaar 2012 worden, net als in 2010, wederom alle advertenties onderzocht die inhaken op de sportevenementen, waaronder uiteraard het EK Voetbal en de Olympische Spelen.