Amsterdam,
01
juni
2017
|
18:00
Europe/Amsterdam

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Telegraaf Media Groep N.V. neemt alle agendapunten aan

Tijdens de vandaag gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) zijn alle agendapunten, die ter stemming waren ingebracht, aangenomen. Ook is het door TMG gesteunde en aanbevolen openbaar bod van Mediahuis en VP Exploitatie besproken, en zijn de daarmee samenhangende besluiten genomen.

Tijdens de vergadering is onder andere:

  • de jaarrekening vastgesteld en decharge verleend aan de leden van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen met betrekking tot het financieel jaar 2016;
  • de heer J.J. Nooitgedagt herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen en het voorwaardelijk aftreden van de heer M.A.M. Boersma en mevrouw A.G. van den Belt als leden van de Raad van Commissarissen per de Settlement Date van het bod van Mediahuis en VP Exploitatie aanvaard;
  • besloten de heer G. Ysebaert en de heer P. Verwilt voorwaardelijk te benoemen als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen per de Settlement Date;
  • kennisgegeven van de voorwaardelijke nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur per de Settlement Date, te weten de heer M. Vangeel en de heer K. Boot.

De wijzigingen in de samenstelling van de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur zijn onderworpen aan de voorwaarde dat het bod van Mediahuis en VP Exploitatie gestand is gedaan. Met de besluiten die tijdens deze vergadering zijn genomen is wederom één van de voorwaarden van het bod van Mediahuis en VP Exploitatie vervuld.

Jan Nooitgedagt, voorzitter van de Raad van Commissarissen van TMG: “TMG heeft een turbulente periode achter de rug, die we hebben besproken in de vandaag gehouden aandeelhoudersvergadering. De Raad van Commissarissen ondersteunt en beveelt het bod van Mediahuis en VP Exploitatie aan en heeft de achterliggende rationale van de transactie vandaag uitgebreid besproken met de aandeelhouders. Wij zijn van mening dat deze transactie goed is voor de bestendige toekomst van de onderneming, en door de bundeling van krachten ontstaat een leidend Nederlands-Belgisch nieuwsbedrijf met een krachtige positie en sterke merken. Samen kunnen we verder investeren in content, technologie en innovatie en we zijn ervan overtuigd dat we hiermee een solide toekomst voor TMG en z’n medewerkers waarborgen. Met de goede afloop van deze vergadering zijn we weer een stap dichter bij de gestanddoening van het bod, waarmee de rust bij de onderneming verder bevorderd wordt.

Vervolgstappen openbaar bod Mediahuis en VP Exploitatie
Aandeelhouders hebben tot 15 juni 2017, 17:40 uur, de mogelijkheid hun aandelen onder het Bod aan te melden. Het Bod wordt gedaan onder de voorwaarden en conform de bepalingen en beperkingen zoals opgenomen in het Biedingsbericht van 19 april 2017. TMG heeft in verband met het Bod op 19 april 2017 een Position Statement uitgebracht waarin de informatie zoals vereist in artikel 18, paragraaf 2 van het Besluit openbare biedingen Wft is opgenomen.

Dit is een openbare aankondiging van Telegraaf Media Groep N.V. ingevolge artikel 17, paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014).

Over Telegraaf Media Groep
Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is één van de grootste Nederlandse mediabedrijven, met sterke merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW; het online videoplatform Telegraaf VNDG; regionale dagbladen zoals het Noordhollands Dagblad en de Gooi- en Eemlander; digitale merken zoals GeenStijl, Dumpert en Gaspedaal; Classic FM en - via een strategische samenwerking met Talpa - de landelijke radiozenders Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10. Daarnaast hebben we merken en titels die zich richten op entertainment of e-commerce (o.a. GroupDeal). Via Keesing Media Group zijn we marktleider in Europa in puzzelbladen en digitale puzzels. De missie van TMG is om consumenten 24 uur per dag, 7 dagen per week te voorzien van hoogwaardige, gepersonaliseerde en relevante content op het gebied van nieuws, sport en entertainment, via alle denkbare distributievormen. Voor meer informatie over TMG ga naar www.tmg.nl.