Amsterdam,
13
december
2010
|
11:25
Europe/Amsterdam

Apple kiest Telegraaf iPad app als beste

Apple heeft De Telegraaf HD applicatie als beste iPad app gekozen in de categorie News & Magazines NL. In het overzicht Rewind 2010 eindigde de applicatie bovenaan. De gratis applicatie (app) geeft toegang tot het laatste nieuws, geselecteerd door De Telegraaf.

 De app is helemaal afgestemd op de unieke kenmerken van de iPad. Zo kan de gebruiker eenvoudig met de vingers via het touchscreen door het nieuws navigeren en wordt uitgebreid gebruik gemaakt van multimedia als foto’s in slideshows en video. De app kan zowel in de liggende als staande modus gebruikt worden omdat de pagina’s zich aanpassen aan de stand van het apparaat. De app is inmiddels meer dan 80.000 keer gedownload.
Patrick Loppé, Channel Manager Mobiel bij De Telegraaf: “Het uitgeven op de iPad en andere tablets is nog helemaal nieuw. We zijn constant aan het leren en verbeteren. De verkiezing door Apple is een mooi compliment, maar we blijven doorgaan met ontwikkelen. Redactioneel, functioneel en technisch willen we het allerbeste neerzetten voor onze bezoekers en adverteerders.”
Een tweede app van De Telegraaf eindigde op plek 4 in het jaarlijkse overzicht van Apple. Met deze betaalde app kan men dagelijks de krant lezen zoals die elke dag van de drukpers rolt. De iPad edities van de krant zijn iedere ochtend vanaf half zes te downloaden op de iPad.
Downloaden van beide apps is mogelijk in de Apple App Store.

Op mobiel gebied heeft De Telegraaf succesvolle uitgaven op de diverse platformen: een mobiele site (telegraaf.mobi), een iPhone app, een Windows app en een Java app. Binnenkort volgen apps voor Nokia, Android en Blackberry.