Amsterdam,
07
juni
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Auto maakt gelukkiger

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft weliswaar een rijbewijs, maar geen auto. Respondenten zonder auto geven hun leven gemiddeld een lager gelukscijfer dan personen met een auto. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek, dat de rol van de auto in Nederland in kaart brengt in het kader van de door TMG georganiseerde Nationale Auto8Daagse.

Gelukscijfer
Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat het niet hebben van een auto minder gelukkig maakt. De groep Nederlanders mét een auto geeft hun leven het gemiddelde gelukscijfer 7,9 op een schaal van nul tot tien, terwijl de personen die geen eigen auto hebben het bij een 7,5 houden. De verschillen zijn niet enorm, maar wel statistisch significant.

'Geen geld'
Van de groep Nederlanders zonder eigen auto heeft 81 procent een gezinsinkomen van 41.000 euro per jaar of lager, bij autobezitters heeft maar 50 procent een dergelijk inkomen. De voornaamste reden om geen auto te hebben is voor 30 procent van de ondervraagden 'gebrek aan geld'. Nog eens 30 procent geeft aan simpelweg geen auto nodig te hebben. Slechts 0,5 procent van de ondervraagden rijdt geen auto omdat ze daar principieel tégen zijn.

Nationale Auto8Daagse
De uitgebreide resultaten van het onderzoek vormen de rode draad van de Nationale Auto8Daagse in krant en op radio en televisie. Zo is vanaf zaterdag 8 juni acht dagen lang dagelijks een Nationale Auto8Daagse-themapagina in dagblad De Telegraaf te lezen en worden er landelijk diverse grote evenementen georganiseerd, waaronder Cars and Coffee XXL, Wings, Wheels and Goggles, de Nationale Oldtimerdag en meer. Het doel van de Nationale Auto8Daagse is het informeren, enthousiasmeren en mobiliseren van de automobilist. De Nationale Auto8Daagse gaat officieel op 9 juni van start en duurt tot en met 16 juni.

Startsein mét primeurs
Een mystery VIP zal op zondag 9 juni op de parkeerplaats van De Telegraaf de Nationale Auto8Daagse openen met een zeer futuristische auto die nog nooit eerder in Nederland te zien is geweest. Deze bijzondere openingsact zal plaatsvinden tijdens Cars and Coffee XXL. Voor dit evenement zullen ruim 300 auto's, variërend van zeldzame klassiekers tot exotische sportwagens, zich in Amsterdam verzamelen. Bijzonder is dat er diverse primeurs onthuld zullen worden. Auto’s die hun debuut bij het grote Nederlandse publiek beleven. "Na de Audi A3 Limousine, Kia Pro_Cee’d GT en de Donkervoort D8 GTO is de Mercedes S-Klasse de vierde nationale primeur die voor Autovisie Cars and Coffee XXL is bevestigd", vertelt  Jaco Bijlsma, hoofdredacteur van Autovisie. "Erg bijzonder, want niet alleen staat die auto pas over drie maanden bij de dealer, maar het model is ook nog maar drie weken geleden voor het eerst aan de wereld getoond. Tijdens Autovisie Cars and Coffee XXL kan het publiek dus exclusief met die nieuwe S-Klasse kennismaken."

Meer informatie over het onderzoek en de Nationale Auto8Daagse is te vinden op www.auto8daagse.nl.