Amsterdam,
12
juli
2011
|
17:32
Europe/Amsterdam

Autovisie beklimt Alpe D'Huez met elektrische auto

In samenwerking met Autovisie beklimt trendwatcher Vincent Everts donderdagochtend 14 juli de laatste bergetappe van de Tour de France 2011 in een volledige elektrisch aangedreven Nissan Leaf.

Vanwege de beperkte radius en drie flinke cols in de route is het de vraag: legt een elektrische auto het af tegen de spierkracht van een tourrenner? Op www.autovisie.nl is deze beklimming live te volgen via onboard camera’s.

In het kader van het project Leafplan zal Vincent gedurende een jaar regelmatig bekende Nederlanders, politici en mensen uit het bedrijfsleven interviewen over duurzaam leven en ondernemen, terwijl zij een proefrit maken in de elektrische auto of meerijden met Vincent. Autovisie trapt de samenwerking af met een beklimming van de Alpe D’Huez. Alle volgende belevenissen van Vincent na donderdag zijn ook te volgen via  de website van Autovisie.
De ultieme uitdaging voor de elektrische auto is het afleggen van de laatste bergetappe van de Tour de France 2011. De route start in Mondane en de eindstreep ligt op de Alpe D’Huez. De afstand van de etappe bedraagt 109,5 kilometer. De Leaf heeft een radius van gemiddeld 140 kilometer. In theorie zou de beklimming moeten lukken, echter in het parcours zitten drie pittige cols van respectievelijk 1566m, 2556m en 1850m. Bergop is dit voor de auto een nadeel, maar bergaf kan de Leaf de accu’s opladen door zacht bij te remmen. Het zal er om spannen of Vincent de eindstreep haalt.
Als mediapartner van Leafplan kunnen kijkers op www.autovisie.nl de livestream volgen en daarnaast ook realtime via een webapplicatie de conditie en locatie van de auto volgen. De beklimming van de Alpe D’Huez start donderdag 14 juli om 9.00 uur en rond 13.00 uur zal mogelijk de eindstreep gehaald worden.