Amsterdam,
20
januari
2012
|
09:43
Europe/Amsterdam

Bereken je eigen koopkracht op OverGeld.nl

Het Nibud, Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, heeft een unieke rekentool gemaakt waarbij een gebruiker binnen een handomdraai kan berekenen hoeveel hij er het komend jaar erop voor- of achteruit gaat in zijn koopkracht. Deze Koopkrachtberekenaar is vanaf vandaag exclusief te vinden op Nibud.nl en OverGeld.nl van De Telegraaf.

De Nibud Koopkrachtberekenaar biedt mensen zicht op hun koopkracht ten opzichte van vorig jaar. De recente maatregelen van de overheid, zoals verlaging van het kindgebonden budget, hogere premies voor de zorgverzekering en wijziging in bijstandsuitkeringen zijn in de berekeningen meegenomen

Door het invullen van onder meer leeftijd, gezinssituatie en inkomen berekent dit gratis hulpprogramma hoeveel iemand dit jaar meer of minder heeft te besteden.

Volgens Annemarie Koop, woordvoerster van het Nibud  biedt de Koopkrachtberekenaar inzicht in je eigen koopkrachtdaling. „Je ziet direct hoeveel je er per maand op achteruit gaat en je kunt dat als aanleiding grijpen om met je geldzaken aan de slag te gaan. Je kunt kijken waarop je eventueel kunt bezuinigen, maar ook kun je proberen je inkomen te verruimen door extra toeslagen aan te vragen.

Quirine Faber, Channel Manager van OverGeld.nl is erg enthousiast over de tool: “De Koopkrachtberekenaar sluit goed aan bij het doel van OverGeld.nl om de consument van informatie te voorzien die inzicht geeft in zijn financiële situatie en die helpt bij het maken van financiële beslissingen”.

Annemarie Koop, Nibud: “Iedereen gaat er dit jaar op achteruit en velen zullen moeten gaan bezuinigen om goed rond te komen. Wij adviseren iedereen om grip te krijgen op zijn financiële situatie en de koopkrachtdaling zoveel mogelijk onder controle te houden.”