Amsterdam,
18
april
2017
|
18:30
Europe/Amsterdam

Centrale Ondernemingsraad TMG steunt aanbeveling openbaar bod door Mediahuis en VP Exploitatie

COR trekt voorgenomen procedure bij Ondernemingskamer in

De Centrale Ondernemingsraad (COR) van TMG heeft een advies afgegeven waarin de COR het voornemen volgt om het bod van Mediahuis en VP Exploitatie op TMG te ondersteunen. Daarmee is aan één van de voorwaarden voor het bod voldaan. Tevens heeft de COR kenbaar gemaakt de voorgenomen procedure bij de Ondernemingskamer in te trekken.

De COR heeft met het Consortium van Mediahuis en VP Exploitatie en met TMG afspraken gemaakt die betrekking hebben op strategie, financieel beleid, onafhankelijke journalistieke positie, governance, personeel en medezeggenschap. Deze afspraken zullen in het position statement van TMG worden samengevat. De inhoud van de afspraken, als ook de wijze waarop het overleg hierover is gevoerd, geven de COR alle vertrouwen dat de overname van TMG door Mediahuis zal bijdragen aan het herstel van TMG en de groeiperspectieven van TMG, ook op multimediaal terrein. Het medezeggenschaptraject in relatie tot het Bod en alle daarmee samenhangende transacties, is daarmee afgerond.

Ria Mul, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad: “De COR heeft gedurende het gehele traject zoveel mogelijk verbinding gezocht met alle groeperingen binnen de onderneming. De COR is ervan overtuigd dat zijn aanpak om op basis van voldoende informatie het overleg aan te gaan en afspraken te maken de beste aanpak is geweest. De COR heeft daarbij voor ogen gehad wat van belang is om van TMG weer een gezond bedrijf te maken. Hierbij hebben wij voor moeilijke keuzes en afwegingen gestaan, maar wij vertrouwen erop dat dit advies bijdraagt aan het veiligstellen van een goede toekomst voor TMG en de daarin werkzame werknemers. Wij hopen dat dit advies ook bijdraagt aan de acceptatie van het te nemen besluit en ertoe zal leiden dat de linies weer gesloten worden en het vizier weer op de toekomst gericht kan worden.”

Nadere berichten volgen indien daartoe aanleiding bestaat.

Dit is een openbare aankondiging van Telegraaf Media Groep N.V. ingevolge artikel 17, paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014).

Over Telegraaf Media Groep
Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is één van de grootste Nederlandse mediabedrijven, met sterke merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW; regionale dagbladen zoals het Noordhollands Dagblad en de Gooi- en Eemlander; digitale merken zoals GeenStijl, Dumpert en Gaspedaal; Classic FM en - via een strategische samenwerking met Talpa - de landelijke radiozenders Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10. Daarnaast hebben we tientallen andere merken en titels die zich richten op lokale nieuwsvoorziening, entertainment of e-commerce (o.a. GroupDeal). Via Keesing Media Group zijn we marktleider in Europa in puzzelbladen en digitale puzzels. De missie van TMG is om consumenten 24 uur per dag, 7 dagen per week te voorzien van hoogwaardige, gepersonaliseerde en relevante content op het gebied van nieuws, sport en entertainment, via alle denkbare distributievormen. Voor meer informatie over TMG ga naar www.tmg.nl.