Amsterdam,
15
april
2014
|
10:00
Europe/Amsterdam

Dagblad Metro, Bibliotheek Rotterdam en SKVR organiseren columnwedstrijd

Voor de derde keer op rij organiseren Dagblad Metro, de Bibliotheek Rotterdam en SKVR de Grote Columnwedstrijd. Van 15 april tot en met 30 mei kunnen zowel professionals als amateurschrijvers een column van 400 woorden schrijven en uploaden via metrocolumn.nl. Aan deze wedstrijd kunnen zowel professionals als amateurschrijvers mee doen. Het thema van dit jaar is over de grens. Dit thema kan in de breedste zin van het woord worden opgevat.

Na 30 mei worden de 40 beste columnschrijvers uitgenodigd voor de prijsuitreiking op 12 juni in het Bibliotheektheater in Rotterdam. Tijdens deze prijsuitreiking worden de nummers een, twee en drie bekend gemaakt. De winnende columnist wint een één-op-één consult met een professionele schrijfdocent van de SKVR, publicatie in dagblad Metro en een geldprijs van 300 euro. De nummer twee gaat naar huis met 150 euro en de nummer 3 met 50 euro.   

“Al ruim twee jaar publiceren wij op maandag een lezerscolumn in Metro. Wekelijks ontvangen wij hier via metrocolumn.nl meer dan honderd inzendingen voor, waarvan we er maar één kunnen plaatsen. Een goede reden om een extra wedstrijd te organiseren, met extra prijzen.” aldus Robert van Brandwijk, hoofdredacteur Metro.

Robert van Brandwijk, hoofdredacteur Metro
“Al ruim twee jaar publiceren wij op maandag een lezerscolumn in Metro. Wekelijks ontvangen wij hier via metrocolumn.nl meer dan honderd inzendingen voor, waarvan we er maar één kunnen plaatsen. Een goede reden om een extra wedstrijd te organiseren, met extra prijzen.”
Robert van Brandwijk, hoofdredacteur Metro

Over Metro
Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag gratis verspreid via NS-stations, RET Rotterdam, HTM Den Haag, Q-Park parkeergarages en Randstadrail. Metro lezers zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend. Naast de gedrukte uitgave heeft Metro ook een website: www.metronieuws.nl. Metro is een onderdeel van Telegraaf Media Groep.