Amsterdam,
21
maart
2013
|
11:59
Europe/Amsterdam

De Autovisie Kroningsrit

8000 kilometer in 8 dagen met de Volkswagen Golf VII, Auto van het Jaar 2013, door de 11 koninkrijken, vorsten- en hertogdommen van West-Europa.

Autovisie heeft een rijke historie van monsterritten om de winnaars van de Car of the Year-verkiezing te beproeven. De laatste keer was in 2007 met de Ford S-Max waarmee we langs de hoofdsteden van alle deelnemende COTY-landen reisden. Zes jaar na dato is het weer tijd voor een nieuwe rit en een nieuw thema. De aanstaande kroning van Prins Willem-Alexander bood inspiratie voor beide en leverde de ‘Autovisie Kroningsrit’ op.

Van 21 t/m 28 toert de bekroonde Golf daarom vanuit Paleis Noordeinde langs de residenties van de vorsten in West-Europa om de prinsen en prinsessen uit te nodigen voor de kroning – waarom niet de Koningen? Dat is nou eenmaal een ongeschreven wet onder de vorsten. De koningen van machtigere landen zouden op de heugelijke dag de glorie van de nieuwe koning kunnen wegnemen. Voor maximale herkenbaarheid is de Golf volledig oranje gewrapped en voorzien van de nodige opschriften die ons doel duidelijk maken. De trip voert door België, Groot-Brittannië, Spanje, Andorra, Monaco, Liechtenstein, Luxemburg, Denemarken, Zweden en Noorwegen. Op de motorkap staat deze landenlijst met grote witte bullets ervoor, zodat de beveiligers of andere afgevaardigden van de paleizen hun land kunnen afvinken en daarmee bevestigen dat de uitnodiging is ontvangen!    
Redacteur Andrew Mason zit achter het stuur en fotograaf Martijn Bravenboer bedient de camera. Samen doen ze via een liveblog en Twitter verslag van hun avontuur én uiteraard van de Golf. Naast het liveblog is dankzij het GPS-systeem van Decos Cartracking de hele rit real time op www.autovisie.nl/kroningsrit te zien. Maar niet alleen online is de monstertocht te volgen, uiteraard besteden we er ook in het magazine en in de krant uitgebreid aandacht aan.