Amsterdam,
15
april
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

De Grote Columnwedstrijd 2015 van start

De Grote Columnwedstrijd 2015 van startVoor de vierde keer op rij organiseren Metro, de Bibliotheek Rotterdam en SKVR de Grote Columnwedstrijd. Deelnemers kunnen vanaf vandaag tot maandag 18 mei een column van 400 woorden schrijven en uploaden via metrocolumn.nl.

Zowel beginnende als gevorderde schrijvers kunnen meedoen aan de Grote Columnwedstrijd 2015. Dit jaar is het thema LEF. Het thema mag in de breedste zin van het woord worden opgevat.

Begin juni worden de 40 beste columnschrijvers uitgenodigd voor de prijsuitreiking op 11 juni in het Bibliotheektheater in Rotterdam. Tijdens deze prijsuitreiking worden de nummers een, twee en drie bekend gemaakt. De winnaar verzorgt één week de lezerscolumn in Metro en krijgt een geldprijs van 250 euro. De nummer twee gaat naar huis met 100 euro en de nummer 3 met 50 euro.

“Dagelijks publiceren wij een lezerscolumn in Metro. De animo hiervoor is zo groot dat we met veel plezier ook jaarlijks deze wedstrijd organiseren”, aldus Robert van Brandwijk, hoofdredacteur Metro.

Nog koudwatervrees voor het schrijven van een column? De SKVR organiseert de komende weken workshops in het kader van de Grote Columnwedstrijd 2015.