Amsterdam,
22
mei
2015
|
08:00
Europe/Amsterdam

De Metro Smartwatch-app: In een handomdraai op de hoogte

Letterlijk in een handomdraai op de hoogte zijn van het belangrijkste en leukste nieuws? Dat kan met de Metro Smartwatch-app die in samenwerking met ASUS ontwikkeld is.

Hoe het werkt
Met de gratis app van Metro ben je in no-time op de hoogte van het belangrijkste en populairste nieuws van de dag. De berichten in de app zijn een combinatie van keuzes van de redactie en data die wordt verkregen uit de social mediakanalen van Metro. Zodra de Android-app een nieuws update registreert, ontvangt de drager deze direct als notificatie op zijn ZenWatch. Vervolgens kan de gebruiker het bericht lezen, openen op de smartphone of het opslaan om het op een later moment terug te lezen. De opgeslagen artikelen verschijnen in ‘Mijn favorieten’ op de app die op de smartphone is geïnstalleerd.

Stephan Wagenaar, Channel Manager Metro: “Uitgangspunt is om op elk device een relevante gebruikerservaring te creëren. Dat is een uitdaging als het device relatief nieuw is zoals bij de smartwatch. Door de app in nauwe samenwerking met de fabrikant te maken, verwachten wij andere uitgevers een stapje voor te zijn”.

De nieuwe app is ontwikkeld in samenwerking met ASUS als onderdeel van de lancering van de ZenWatch in Nederland. “De ZenWatch wordt unaniem bestempeld als mooiste smartwatch, en samen met de Metro-app wint het slimme horloge het ook op functioneel gebied”, aldus Stephanie Cleijpool (Marketing Manager ASUS Benelux).
 

Ontwikkeling
De technische ontwikkeling is gerealiseerd door Orange Tribes. De start-up uit Hoofddorp bouwde al eerder digitale producten voor Microsoft en Sony en mag daar nu ook Metro aan toevoegen. Oprichter Maarten-Jan Vermeulen: “Bij Orange Tribes hebben we de ambitie nieuwe technologie als eerste te omarmen en wij zijn verheugd nu samen met Metro en ASUS een mooie app te hebben voor de wearable, de ASUS ZenWatch in dit geval."

De app is vanaf vandaag gratis in de Google Play Store beschikbaar.