Amsterdam,
15
mei
2000
|
17:37
Europe/Amsterdam

De Telegraaf bundelt content en commercie

De Telegraaf lanceert vandaag de nieuwe website telegraafnet.nl. Op deze website zijn content en commercie gebundeld. Alle producten en diensten van het concern, zowel redactioneel als commercieel, krijgen er hun eigen plaats. Op korte termijn start een reclamecampagne om telegraafnet.nl onder de aandacht van het grote publiek te brengen.

Telegraaf.nl is al één van de best bezochte nieuwssites van ons land. Deze Telegraaf-i is en blijft een journalistiek kanaal. Het nieuwe Telegraaf-net omvat zowel producten als diensten van De Telegraaf en andere partijen. Dit betekent dat er naast de nieuwsvoorziening ruimte is voor e-commerce.

De nieuwe site blijft voor een belangrijk deel journalistiek van opzet. Centraal staat het doorlopende nieuws in de categorieën algemeen, financiën, sport en nieuwe media. Bovendien is er ruimte voor weerberichten en kort nieuws uit de magazines van het Telegraaf-concern. Onder de rubriek 'Live' wordt de bezoeker voortdurend op de hoogte gehouden van actuele gebeurtenissen op het web. Uniek is de koppeling tussen de zoekmachine en een index met tienduizenden Nederlandse websites. De inhoud van de site wordt elke tien minuten ververst.

De Telegraaf beschikt al enige tijd over een online winkelcentrum, internetveiling, prijsvergelijker en een vacature-site. Deze worden op de nieuwe site gebundeld. Daarnaast zijn er afspraken met partijen als Consumerdesk, Independer en LetsBuyIt.com. Deze partners zijn in 'co-branded' vorm op de nieuwe site vertegenwoordigd.

'' telegraafnet.nl is de eerste van een aantal tweede-generatie-websites, die De Telegraaf de komende maanden zal opstarten", aldus Hans Elekan, verantwoordelijk voor de elektronische media binnen het concern. " telegraafnet.nl is het begin van een nieuwe fase binnen onze elektronische media. Doelstelling daarbij is het verder uitbouwen van de ijzersterke positie, die het concern nu al inneemt op de Nederlandse consumentenmarkt."

De Telegraaf heeft eerder al bekend gemaakt dit jaar fl. 30 miljoen te investeren om de ontwikkeling van internetactiviteiten te versnellen. Telegraafnet is geheel in eigen huis ontwikkeld.