Amsterdam,
17
juli
2000
|
00:00
Europe/Amsterdam

De Telegraaf en Airtrade starten nieuw on line reisbureau

De Telegraaf en Airtrade Holland hebben de intentie op 50/50-basis een onderneming te starten. De joint venture stelt zich ten doel een leidende positie op de snel groeiende on line reismarkt in Nederland te veroveren.

Airtrade Holland behoort tot World Travel International, een van de grootste reisorganisaties ter wereld met meer dan 1.850 vestigingen in Amerika en Europa. Onderdeel van deze organisatie is TRX, marktleider op het gebied van internetreistechnologie in Amerika en Europa.

De heer J. Elekan, directeur van B.V. Dagblad De Telegraaf, licht toe: '' Steeds meer consumenten oriƫnteren zich via internet alvorens producten en diensten aan te kopen. Zo ook op reisgebied. Juist dit segment leent zich heel goed voor de gedachte van een one-stop-shop. En dat vanuit de huiskamer van de consument. Vanwege deze veranderende marktbehoefte wil De Telegraaf met de Reiskrant haar huidige positie op reisgebied uitbreiden en versterken dankzij de mogelijkheden die internet biedt. Onze expertise in combinatie met de bewezen technologie en gedegen organisatie van Airtrade moeten ons in staat stellen onze doelstellingen te verwezenlijken."

De heer A.A.L. Hesselink, directeur van Airtrade, ziet het nieuwe samenwerkingsverband als een versnelling van de ontwikkelingen binnen de Nederlandse reiswereld: "De reissite, die we eind 2000 zullen lanceren, zal veel consumenten ertoe brengen hun eerste on line boeking te maken. Onze technologische voorsprong en ons service level zullen via Reiskrant.nl en de naamsbekendheid van De Telegraaf snel het vertrouwen van veel reislustigen wekken. Allereerst zal de nieuwe reissite het on line boeken van vliegtickets eenvoudig maken. Vervolgens zal onze site ook opengesteld worden voor het on line boeken van vakantiereizen van alle bekende touroperators.''

De nieuwe onderneming zal in Haarlem worden gevestigd.