Amsterdam,
21
mei
2003
|
15:05
Europe/Amsterdam

De Telegraaf en Endemol ontwikkelen gezamenlijke projecten

Joint-venture mikt op convergentie.

Uitgeefconcern De Telegraaf en producent Endemol richten samen een joint venture op met als doel projecten te ontwikkelen op uiteenlopende terreinen zoals entertainment, auto's, gezondheid en lifestyle. Met betrekking hiertoe tekenden beide partijen vandaag een intentieverklaring. De projecten waar het om gaat, worden geëxploiteerd via telkens wisselende combinaties van gedrukte media, publieksbeurzen en de platforms televisie, computer en telefoon.

De joint-venture, waarvan beide partijen voor de helft eigenaar zijn, richt zich op de Nederlandse markt. Mediabedrijven als Endemol en De Telegraaf zijn op zoek naar mogelijkheden zich verder multimediaal te ontwikkelen. Partijen achten hun kennis en vaardigheden op het gebied van de creatie en exploitatie van content complementair. De bundeling van die expertise zal dan ook een versnelling kunnen realiseren in de ontwikkeling van het type convergentieprojecten waarop de joint venture zich richt. 

De bestaande kernactiviteiten van De Telegraaf en Endemol vormen geen onderdeel van de samenwerking. Per project wordt bekeken of en hoe de kernactiviteiten ter ondersteuning kunnen worden ingezet.