Amsterdam,
11
juni
2008
|
11:32
Europe/Amsterdam

De Telegraaf en SBS lanceren EK FLITS

Tijdens het EK 2008 lanceren De Telegraaf en SBS een ongekende dienst voor de echte voetballiefhebber. Afgelopen weekend is begonnen met het uitzenden van EK videoflitsen op mobiele telefoons van gebruikers.

Vernieuwend is dat de uitzendingen ‘vanzelf’ en zonder handeling van de gebruiker beginnen met afspelen. Zo wordt men persoonlijk en direct door de sportverslaggevers van Telesport en SBS op de hoogte gebracht van het allerlaatste nieuws.
De uitzendingen vinden plaats onder eindredactie van de Telesport-redactie. Op de sportredactie van de krant is een studio ingericht zodat de redacteuren snel het laatste nieuws kunnen brengen. SBS levert bijdragen met Edward van Cuilenborg en Hans Kraay jr. stuurt zijn nieuws uit Zwitserland.
Meer informatie is te vinden op www.ek-flits.nl.
EK FLITS maakt gebruik van een nieuwe technologie, ontwikkeld door Kaktus Group van Peter Jan Rens. Zijn maatschappij tekent ook voor het format en de productie.
Jon Visbeen, chef Telesport Online: “Met deze nieuwe dienst zorgen wij ervoor dat onze lezers als eerste op de hoogte zijn van het laatste EK-nieuws. Je zit niet altijd achter een internet pc waar je op Telesport.nl Oranje kunt volgen. Wij maken nu van de mobiele telefoon een persoonlijke nieuwsbron, in beeld en geluid. Waar je ook bent.”
Volgens Patrick Loppé, Channel Manager Mobiel bij De Telegraaf, gaat EK FLITS verder dan de berichtgeving via mobiel internet en televisie kijken op mobiele telefoons: “Je krijgt een persoon op je telefoon, een echte sportverslaggever die jou de laatste EK ontwikkelingen brengt op het moment dat het nieuws nog echt nieuws is.”
Eric van Stade, algemeen directeur van SBS Broadcasting: “We zijn erg blij met deze samenwerking, omdat de EK Flits het ons mogelijk maakt met onze verslaggeving nog sneller in te spelen op actuele ontwikkelingen. Bovendien past dit initiatief heel goed bij de ambities van SBS, zowel op het gebied van topsport als nieuwe media. Het is niet toevallig dat ook de komende jaren de meeste wedstrijden van het Nederlands Elftal op SBS 6 te zien zijn. En Wimbledon op onze zender NET 5. Rond dit soort grote sporttoernooien zullen we in de toekomst vaker dergelijke crossmediale toepassingen aanbieden, bijvoorbeeld op ons internetplatform MyVideo.”
“Het sensationele ligt in het feit dat het een nieuw medium is. Gebaseerd op een nieuwe ontwikkelde techniek die TV Coach heet en niemand in de wereld nog heeft...we schrijven geschiedenis.” zegt Peter Jan Rens van Kaktus Group.