Amsterdam,
05
februari
2009
|
10:29
Europe/Amsterdam

De Telegraaf en Sp!ts versterken positie in Amsterdam

Vanaf vandaag brengen De Telegraaf en Sp!ts in het verspreidingsgebied Groot Amsterdam iedere vrijdag een uitneembaar tabloid met specifiek Amsterdams nieuws uit.

Een regionale nieuwsformule gericht op De Telegraaf-lezers thuis en de Sp!ts-lezers onderweg. Burgemeester Cohen van Amsterdam heeft het eerste exemplaar gisteravond in ontvangst genomen. Wekelijks zullen lezers op vrijdag worden voorzien van acht pagina’s regionaal nieuws. Het Amsterdam Tabloid wordt uitgegeven in een oplage van 285.000 exemplaren en heeft een gemiddeld bereik van 735.000 personen.

Voor De Telegraaf is het een uitbreiding op het huidige Amsterdam-aanbod. Naast Metropool Sport op maandag en Regionaal Amsterdam (dinsdag, woensdag en donderdag) worden lezers op vrijdag nu voorzien van regionaal nieuws in Amsterdam Tabloid. Sales Director Philip van Poecke over de uitbreiding: “De regio Amsterdam staat in de belangstelling van onze lezers. Het verzorgingsgebied van Amsterdam is vele malen groter dan de stadsgrenzen. Door middel van deze uitbreiding hebben adverteerders de gelegenheid om hun doelgroepen op een kostenefficiënte manier te bereiken.”
Voor lezers van Sp!ts is het regionale nieuws nieuw. Marc Roos, directeur Sp!ts: “Amsterdam vormt nu al een van onze sterkste gebieden, dus voor ons is het prachtig dat we dat op deze manier verder kunnen gaan uitbouwen. Extra informatie die relevant is voor Amsterdammers maakt Sp!ts nog completer voor deze groep lezers. Daarnaast wordt onze positie voor adverteerders nóg sterker. Onze bereikspositie in Amsterdam is recentelijk nog uitgebreid met het OV-netwerk van distributiepartner GVB Amsterdam. Voor adverteerders is het een uitgelezen kans om een grote groep regionale lezers te bereiken tegen een zeer aantrekkelijk tarief.”
Het Amsterdam Tabloid bereikt gemiddeld 735.000 personen. De mogelijkheden voor adverteerders worden vanuit één salesteam in één pakket aangeboden tegen een zeer aantrekkelijk tarief voor een uniek combi-bereik van 39,8% van alle Amsterdammers (M/V 13+).*
* Bron: NOM DoelgroepMonitor 2007-II/2008-I