Amsterdam,
26
oktober
2012
|
10:40
Europe/Amsterdam

De Telegraaf lanceert app voor Windows 8

De Telegraaf lanceert vandaag een gratis applicatie voor Windows 8. De app draait op tablets, laptops en pc’s. Windows 8 is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft dat ook vandaag beschikbaar komt. Het uitgangspunt van de app is dat men altijd en overal toegang heeft tot het laatste nieuws van De Telegraaf. De app is daarbij afgestemd op de volledig nieuwe gebruikersinterface van Windows 8 die draait om touch.

Gebruikers kunnen dus eenvoudig “swipen” en “tappen” om door het nieuws en artikelen te navigeren en met een simpele beweging is de navigatiebalk beschikbaar. In een artikel kan men foto’s en video’s beeldschermvullend vergroten. De app maakt ook gebruik van de Live Tiles die uniek zijn voor Windows 8. Met Live Tiles blijven gebruikers op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen doordat de actuele informatie direct op het startscherm van hun device te zien is. In geval van De Telegraaf app is de startbutton van de app een Live Tile waarin het laatste nieuws voorbij komt.

“Met de lancering van de app bevestigen wij ons streven om aanwezig te zijn op alle relevante platformen.” vertelt Jan-Kees Emmer, adjunct hoofdredacteur van De Telegraaf, “Een Windows 8 app is in die strategie onontbeerlijk. We zijn dan ook blij dat we meteen bij de lancering van Windows 8 beschikbaar zijn in de Windows 8 Store.”

De app is gebouwd door Orange Tribes. Maarten-Jan Vermeulen van Orange Tribes: “Het nieuwe Windows 8 biedt de gebruiker een geweldige ervaring en dat is precies waar wij ons op richten: een geweldige user experience op ieder device. Wij zijn trots dat De Telegraaf onze launching customer is.”

De applicatie is gratis te downloaden via de Windows 8 Store op de Windows 8 pc’s en tablets. Binnenkort volgt ook een app voor Windows 8 smartphones.