Amsterdam,
29
maart
2013
|
09:20
Europe/Amsterdam

De Telegraaf lanceert app voor Windows Phone 8

De Telegraaf lanceert vandaag een gratis applicatie voor Windows Phone 8. De app draait op smartphones met het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. De Telegraaf lanceerde al eerder een Windows 8 app voor tablets en deze app kent inmiddels meer dan 30.000 downloads.

Het uitgangspunt van de app is dat men altijd en overal toegang heeft tot het laatste nieuws van De Telegraaf. De app is daarbij afgestemd op de unieke gebruikersinterface van Windows 8 waardoor gebruikers snel en herkenbaar toegang hebben. Gebruikers kunnen dus eenvoudig “swipen” en “tappen” om door het nieuws en artikelen te navigeren. De app maakt ook gebruik van de Live Tiles die uniek zijn voor Windows 8. Met Live Tiles blijven gebruikers op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen doordat de actuele informatie direct op het startscherm van hun device te zien is. In het geval van De Telegraaf app is de startbutton van de app een Live Tile waarin het laatste nieuws voorbij komt.

“Met de lancering van de app bevestigen wij ons streven om aanwezig te zijn op alle relevante platformen.” vertelt Jan-Kees Emmer, adjunct hoofdredacteur van De Telegraaf, “Een Windows 8 app is in die strategie onontbeerlijk.”

“Bij de ontwikkeling van de app hebben we goed gekeken naar de bijzondere eigenschappen van de Windows Phone 8 en de combinatie met ons nieuws.” vertelt Patrick Loppé, Manager Mobile bij TMG, “Zo biedt onze Live Tile de mogelijkheid om in één oogopslag het laatste nieuws te zien.”

De app is gebouwd door Orange Tribes. Maarten-Jan Vermeulen van Orange Tribes: “Windows Phone 8 is een geweldige stap voorwaarts. Deze app geeft de gebruiker snel en makkelijk de informatie die hij/zij wil hebben in de prettige en herkenbare stijl van De Telegraaf. En dat is ook precies waar wij ons op richten: herkenbaarheid, eenvoud en een geweldige user experience op ieder device."

De applicatie is gratis te downloaden via de Windows Store op smartphones met Windows 8. Binnenkort volgen compleet vernieuwde Telegraaf apps voor iPhone en Android.