Amsterdam,
03
mei
2012
|
09:53
Europe/Amsterdam

De Telegraaf lanceert app voor Windows Phone

Persoonlijk nieuws op mobiel

De Telegraaf lanceert vandaag een gratis applicatie voor Windows Phones. Hiermee kunnen gebruikers onder andere eigen nieuwsfeeds aanmaken.

Het uitgangspunt van de app is dat men altijd en overal toegang heeft tot het laatste nieuws van De Telegraaf. De app is daarbij afgestemd op de unieke gebruikersinterface van de Windows Phone waardoor gebruikers snel en herkenbaar toegang hebben.

Het onderdeel “Mijn nieuws” is een mooie feature waarmee gebruikers op basis van zoektermen en interesses persoonlijke nieuwsfeeds kunnen aanmaken. De app maakt daarbij ook gebruik van de Live Tiles die uniek zijn voor Windows Phone. Met Live Tiles blijven gebruikers op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen doordat de actuele informatie direct op het startscherm te zien is. In geval van De Telegraaf app kan men de startbutton van de app toevoegen als Live Tile aan het startscherm. ln die Live Tile geeft een tellertje aan hoeveel nieuwe berichten er zijn in de persoonlijke nieuwsfeed.

Bovendien kunnen gebruikers reacties plaatsen bij artikelen en nieuws doorsturen en opslaan. Als men het toestel kantelt zijn er meerdere foto’s te bekijken.
"De applicatie voor de Windows-telefoons sluit naadloos aan op ons streven om toegankelijk te zijn voor een zo’n breed mogelijk publiek”, stelt adjunct-hoofdredacteur van de Telegraaf Jan-Kees Emmer.
“Bij de ontwikkeling van de app hebben we goed gekeken naar de bijzondere eigenschappen van de Windows Phone en de combinatie met ons nieuws.” vertelt Patrick Loppé, Manager Mobile bij Telegraaf Media Nederland, “Zo bieden de Live Tiles een mooie service voor het personaliseren van ons nieuws.”

Roemer Visser, Business Group Lead voor Windows Phone bij Microsoft: “Het aantal apps voor Windows Phone groeit gestaag en is recent de 80.000 gepasseerd. Ook steeds meer toonaangevende bedrijven maken hun app beschikbaar voor Windows Phone en Microsoft is verheugd om de Telegraaf app als nieuwste aanwinst op het Windows Phone platform te verwelkomen.”

De applicatie is gratis te downloaden via de Marketplace op de Windows Phone 7 toestellen.