Amsterdam,
05
augustus
2010
|
17:16
Europe/Amsterdam

De Telegraaf lanceert iPad applicatie

De Telegraaf lanceert vandaag een applicatie voor de iPad. De applicatie (app) geeft toegang tot het laatste nieuws, geselecteerd door De Telegraaf. De app is helemaal afgestemd op de unieke kenmerken van de iPad.

Zo kan de gebruiker eenvoudig met de vingers via het touchscreen door het nieuws navigeren en wordt uitgebreid gebruik gemaakt van multimedia als foto’s in slideshows en video. De app kan zowel in de liggende als staande modus gebruikt worden omdat de pagina’s zich aanpassen aan de stand van het apparaat.
Arno Reekers, adjunct-hoofdredacteur De Telegraaf: “Wij geloven in de toekomst van tablets, zoals de iPad, als dragers van nieuws. Bij de ontwikkeling van de eerste applicatie voor de iPad hebben we goed gekeken naar de mogelijkheden om nieuws te combineren met bewegend beeldmateriaal. De iPad applicatie is een nieuwe uiting die wordt gemaakt door de redactie van De Telegraaf. Het is niet een verlengstuk van de krant of de website; het is echt een ander informatiekanaal met andere accenten.”

De Telegraaf-app is gratis voor gebruikers. De Telegraaf wil op deze manier een groot bereik genereren. Op korte termijn lanceert Telegraaf Media Nederland nog een aantal betaalde applicaties, waarop men zich ook kan abonneren. Vanuit de gratis applicatie worden deze gepromoot.
Vodafone en RBS zijn de eerste adverteerders in de Telegraaf-app. Voor adverteerders biedt de iPad interessante mogelijkheden. De wijze van interactie met de bezoekers en het gebruik van bewegend beeld en geluid zijn vernieuwend.
“Vodafone is één van de providers die data abonnementen biedt voor de iPad, waarmee een gebruiker altijd en overal toegang heeft tot internet. Daarnaast is Vodafone één van de eerste adverteerders in deze applicatie. Als adverteerder participeert Vodafone graag in innovatieve concepten. De iPad applicatie van De Telegraaf is daar een perfect voorbeeld van.", aldus Willem Albert Bol van Vodafone.
“Bij RBS staat innovatie hoog op de agenda. Niet alleen met beleggingsproducten zoals Turbo’s en Royal Obligaties loopt RBS voorop maar ook met vernieuwende media-inzet. Het is slechts een kwestie van tijd dat een groot gedeelte van de beleggingstransacties verloopt via de iPad en RBS wil daarbij natuurlijk top of mind zijn.”, volgens Aris Molenaar van RBS.
De Telegraaf-app is gebouwd door Service2Media. “Het samen met De Telegraaf ontwikkelen van deze iPad applicatie past geheel binnen de strategie van Service2Media om de klanten van onze klanten te voorzien van de best mogelijke mobiele applicatie ervaring. Op elk denkbaar mobiel apparaat mogelijk, op een wijze die economisch verantwoord is.”, zei Geert Kolthof, CEO Service2Media.
Downloaden van de gratis applicatie is vanaf nu mogelijk in de Apple App Store. Op korte termijn wordt de applicatie verder uitgebreid met meer functionaliteiten