Amsterdam,
10
april
2013
|
15:47
Europe/Amsterdam

De Telegraaf lanceert Koningsapp

Voor iedereen die de komende weken het laatste nieuws over de inhuldiging van koning Willem-Alexander via een iPhone op de voet wil volgen, lanceert De Telegraaf vandaag de Koningsapp. In de app wordt het laatste nieuws over de feestelijkheden en de ceremonie op 30 april op overzichtelijke wijze bijeengebracht.

De app is gekoppeld aan de speciale sectie op Telegraaf.nl die volledig gericht is op de troonswisseling. Naast het nieuws over de feestelijkheden kan men in de app achtergrondverhalen, dossiers, levensverhalen, biografieën en video’s terug vinden. Op 30 april is in de app ook een live blog omtrent de troonswisseling te volgen.

„We zijn zeer verguld met de app”, stelt Jan-Kees Emmer, adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf. „De Telegraaf is al decennia lang een belangrijke bron voor nieuws rond het Koninklijk Huis. Naast nieuwsfeiten zal de app de komende dagen worden gevuld met dossiers en andere achtergrond informatie over de Koninklijke familie."

“De lancering bevestigt ons streven om bij belangrijke gebeurtenissen ook nadrukkelijk aanwezig te zijn op mobiele platformen. Dat doen we voor onze bezoekers en onze adverteerders.” vertelt Patrick Loppé, Manager Mobile bij TMG, “Daarbij is de app een onderdeel van een groots pakket aan activiteiten rondom de troonswisseling.”

Deze app sluit perfect aan bij de campagne die De Telegraaf vanaf 1 januari heeft gelanceerd “Lang Leve Nederland”. Tijdens deze campagne staat de kracht van Nederland centraal. Maar ook verscheen op 1 januari 1893 de allereerste editie van De Telegraaf (120 jaar gelden), bestaat het Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar, viert Amsterdam 400 jaar Amsterdamse Grachtengordel en Koningin Beatrix werd 75 jaar. En nu natuurlijk de troonswisseling.

Naast de online activiteiten maakt De Telegraaf vóór, op en na de datum van de troonswisseling een aantal echte bewaarnummers en geeft de krant het boek “Troonswisselingen” uit.

De Koningsapp is te downloaden in de App Store van Apple. Binnen een paar dagen volgt ook een app voor Android.