Amsterdam,
05
februari
2009
|
10:07
Europe/Amsterdam

De Telegraaf lanceert unieke mobiele applicatie

De Telegraaf lanceert vandaag een gratis java-applicatie voor op de mobiele telefoon. Hiermee kunnen gebruikers op hun mobiel onder andere de papieren versie van De Telegraaf bekijken, doorbladeren en inzoomen op artikelen.

Het uitgangspunt van de applicatie is dat men altijd en overal toegang heeft tot het laatste nieuws van De Telegraaf. Daarnaast kunnen bezoekers er terecht voor het actuele weer en verkeer, koersen op de financiële markten en uitslagen en standen van een groot aantal sporten. Als unieke extra is de digitale versie van de complete papieren krant toegevoegd. Digitale versies van kranten waren tot nu toe gereserveerd voor gebruik op computers.
De applicatie is te downloaden via SMS (stuur MOBIEL naar 4422) en maakt deel uit van de vandaag gelanceerde Applicatie Manager van Vodafone Nederland. Hiermee kunnen mobiele gebruikers in Nederland gratis applicaties downloaden die de toegang en het gebruik van mobiel internet op hun telefoon vergemakkelijken en verbeteren.
Patrick Loppé, Channel Manager Mobiel bij De Telegraaf: “De applicatie sluit aan bij onze plannen om onze content op alle mogelijke platformen aan te bieden. Uiteindelijk bepalen onze bezoekers waar en op welke wijze ons nieuws gelezen wordt. Bovendien kunnen we met de applicatie een aantal toekomstige ideeën realiseren die met een mobiele site niet mogelijk zijn.”
De applicatie is de tweede mobiele uiting van De Telegraaf. De mobiele site van de Telegraaf is één van de grootste mobiele sites van Nederland en bereikt per maand 170.000 unieke bezoekers met 5,6 miljoen pageviews. Afgelopen jaar groeide het bereik met meer dan 100%.
Meer informatie en een overzicht van geschikte toestellen zijn te vinden op www.telegraaf.nl/mobiel.
De applicatie is gebouwd door Service2Media. Geert Kolthof, CEO Service2Media: “Applicaties zijn snel populair geworden, o.a. door het gemak van de iPhone appstore. De Telegraaf applicatie biedt een rijkere gebruikerservaring en meer mogelijkheden dan de mobiele browser versie, die ook ontwikkeld is door Service2Media. Deze Java applicatie is geschikt voor de meerderheid van de mobiele toestellen in de markt, van o.a. Nokia, SonyEricsson en Samsung. Daarnaast wordt gewerkt aan de iPhone versie.”