Amsterdam,
28
augustus
2012
|
09:17
Europe/Amsterdam

De Telegraaf lanceert verkiezingen app

Als eerste medium in Nederland lanceert De Telegraaf een speciale Verkiezingen app, waarmee de komende weken het verkiezingsnieuws op de voet te volgen is.

De applicatie wordt gevuld met het laatste nieuws rondom de verkiezingen, liveblogs en alle uitslagen worden in de app gepubliceerd.  De app maakt het verkiezingsnieuws deelbaar via alle belangrijke sociale media., Tijdens de debatten kan er in het liveblog meegepraat worden over ontwikkelingen.

„Met de speciale verkiezingen app bevestigt De Telegraaf haar positie als belangrijke bron voor politiek nieuws. De app is een primeur in Nederland.  Voor mensen die de politiek op de voet volgen, is de app een onmisbare schakel in de nieuwsstroom die er rond de verkiezingen op gang is gekomen. De app biedt veel meer dan alleen het nieuws. Ook tweets van politici en onze parlementaire verslaggevers helpen bij de duiding van de ontwikkelingen,” zegt Jan-Kees Emmer, adjunct hoofdredacteur van De Telegraaf.

Naast de de mobiele applicatie voor de iPhone, heeft De Telegraaf een speciale verkiezingensectie op haar website.

De Telegraaf is al sinds 1999 actief op het gebied van mobiel internet en met deze nieuwe applicatie is voor het eerst nauw samengewerkt met de productontwikkeling afdeling van Hyves. Deze samenwerking is beide partijen zeer goed bevallen en vormde een pilot voor de toekomst, waarbij steeds meer expertise over en weer zal worden uitgewisseld. Uiteindelijk is binnen drie weken tijd een applicatie neergezet die beantwoord aan de vooraf besproken doelen waarin de allerbeste nieuwsbeleving, het typische Telegraafgevoel, beeld, snelheid en gebruiksgemak centraal stonden.

„De Verkiezingen applicatie mag er zijn. Het is een gebruiksvriendelijke en vernieuwend ontworpen applicatie rondom het belangrijkste wat Nederland op dit moment bezighoudt” aldus Krijn Haasnoot, Product Manager Mobile & Tablets voor Telegraaf.nl.

Gebruikers kunnen de Verkiezingen app via Apple's App Store downloaden.

De Telegraaf verkiezingen app        De Telegraaf verkiezingen app

 

De Telegraaf verkiezingen app        De Telegraaf verkiezingen app