Amsterdam,
11
januari
2012
|
09:44
Europe/Amsterdam

De Telegraaf lanceert Weer & Verkeer app

Praat mee en bepaal het weer- en verkeergevoel in Nederland!

De Telegraaf lanceert vandaag de app “Weer & Verkeer praatje”. Met de app kan iedereen meepraten over het weer en verkeer. Naast het bieden van actuele weersvoorspellingen en weerkaarten kan men via de app een stem uitbrengen en de mening delen via de sociale netwerken Hyves, Twitter en Facebook. Zo wordt het weer- en verkeergevoel in Nederland landelijk en per regio in kaart gebracht. De verkeersinformatie is afkomstig van TomTom en toont behalve hoofdwegen ook secundaire wegen en binnenwegen. De app is geschikt voor Android en iPhone.
Jan-Kees Emmer, Adjunct Hoofdredacteur van De Telegraaf: “Weer en verkeer zijn zonder twijfel de meest besproken gespreksonderwerpen in het dagelijkse leven. Iedereen heeft er een mening over. Met de app faciliteren we het gesprek en maken we het weer- en verkeergevoel van Nederland inzichtelijk. Daarmee hebben we als redactie een extra middel in handen om te peilen hoe Nederland grote weer- of verkeerscalamiteiten beleeft.”
“De Weer & Verkeer app is de eerste mobiele uiting van dit nieuwe jaar en er zullen nog velen volgen. De Telegraaf zet ook dit jaar vol in op de mobiele ontwikkelingen.” vertelt Patrick Loppé, Manager Mobile bij Telegraaf Media Nederland. “Wij zijn al jaren actief op mobiel gebied en onze uitingen hebben een groot bereik. Voor ons is mobiel een volwassen medium, net zoals de krant en onze website.”
Bandenfabrikant Continental is launching partner van de app. Ton Coppus van Continental daarover: “Als weggebruiker heb je geen invloed op het weer. Maar je kunt er door de juiste bandenkeuze wel grip op krijgen. Bij elke band die wij ontwikkelen, is (verkeers)veiligheid hét criterium. En dus was het voor Continental een logische stap om zich als ‘launching adverteerder’ aan deze app te verbinden.”
De app is gratis voor gebruikers  en downloaden is vanaf vandaag mogelijk in de Adroid Market en de App Store van Apple.