Amsterdam,
06
oktober
2009
|
16:12
Europe/Amsterdam

De Telegraaf lanceert Windows app

Gelijktijdig met de lancering van het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft – Windows Mobile 6.5 – lanceert De Telegraaf vandaag een nieuwe applicatie voor telefoons die gebruikmaken van dit systeem.

De applicatie biedt altijd en overal toegang tot het laatste nieuws van De Telegraaf. De applicatie is te downloaden via de Windows Marketplace, de app store van Microsoft.

Patrick Loppé, Channel Manager Mobiel bij De Telegraaf "De applicatie van De Telegraaf is de eerste Nederlandse nieuwsapplicatie in de Marketplace. Binnenkort volgt een aantal uitbreidingen. Dan is het mogelijk om persoonlijk nieuws te volgen op basis van zoektermen en interesses. Ook wordt het dan mogelijk om nieuwsartikelen door te sturen en reacties te plaatsen en lezen."

De applicatie is gebouwd door Service2Media. "Door introductie van Windows 6.5 en Marketplace op een groot aantal mobiele toestellen van leveranciers zoals SonyEricsson, Samsung, LG en HTC, zien wij deze native Windows applicatie als een logische vervolgstap voor Telegraaf om de massa te bereiken op mobiel", aldus Peter Broekroelofs, CTO van Service2Media.

De Telegraaf op mobiel
Eind april 2009 lanceerde De Telegraaf een IPhone app. Inmiddels telt deze applicatie meer dan 100.000 downloads. Daarnaast heeft De Telegraaf een mobiele site, Telegraaf.mobi, die één van de grootste mobiele sites van Nederland is. Per maand heeft deze site meer dan 340.000 unieke bezoekers en 12 miljoen pageviews. Afgelopen jaar is het bereik maar liefst verdrievoudigd.