Amsterdam,
03
januari
2013
|
17:17
Europe/Amsterdam

De Telegraaf ontsluit volledige krantenarchief in iPad app

Ter gelegenheid van haar 120ste verjaardag lanceert De Telegraaf een unieke iPad-app, de Telegraaf Archief-app. In deze app zijn alle Telegraaf edities te downloaden die sinds de eerste verschijning op 1 januari 1893 zijn gepubliceerd. De app ontsluit bijna 40.000 volledige kranten, samen goed voor meer dan 1 miljoen pagina's.

Speciaal voor de Archief-app, stelde de Telegraaf redactie vijf themadossiers samen met daarin een selectie van hoogtepunten op het gebied van Wereldnieuws, het Koninklijk Huis, het Nederlands elftal, Misdaad en Politiek. Jan-Kees Emmer, Adjunct-hoofdredacteur: “De app geeft een prachtig overzicht van 120 jaar nieuwsgeschiedenis. Van de eerste aanzet tot de aanleg van de Deltawerken, de eerste mens op de maan en de kroning van Koningin Beatrix tot meer recente nieuwsgebeurtenissen, zoals de val van de muur en de aanslagen op 11 september 2001.”

De Telegraaf biedt al langer de mogelijkheid om historische voorpagina’s te kopen. Met de Archief-app kunnen geïnteresseerde nu de volledige krant van hun geboortedag, hun huwelijksdag of een historische datum lezen. De Archief-app kan gratis worden gedownload in de App Store. Momenteel is de app uitsluitend beschikbaar voor de iPad.