Amsterdam,
25
september
2014
|
11:04
Europe/Amsterdam

De Telegraaf op TV met Chromecast

Gebruikers van de Telegraaf iOS apps kunnen vanaf nu video-items van De Telegraaf bekijken op hun TV. Hiervoor zijn de iOS apps voor smartphone en tablet uitgerust met ondersteuning voor de Google Chromecast. Met het apparaat van Google kunnen gebruikers eenvoudig video-items van De Telegraaf (of Telegraaf TV) streamen naar hun tv-scherm.

“De Telegraaf ontwikkelt zich tot een nieuwsmerk dat op alle platformen een relevante positie inneemt. Niet alleen in print, maar ook online en in video. Het eenvoudig op TV kunnen afspelen van exclusieve video-items, past in deze strategie”, stelt Jan-Kees Emmer, adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf. “We voldoen daarmee aan de wens van onze bezoekers, die steeds meer van ons verlangen dat we al deze mediasoorten optimaal aanwenden. Video is daar een belangrijk onderdeel van.

”Patrick Loppé, Manager Mobile bij TMG: “Om televisie te kijken heb je vandaag de dag eigenlijk geen zender meer nodig. Consumenten bedienen hun TV steeds meer vanaf smartphone of tablet. We boden al ondersteuning voor Apple TV en met de relatief goedkope Chromecast kunnen we nog meer huishoudens bereiken.”

De Chromecast ondersteuning is toegevoegd in De Telegraaf app en in De Telegraaf TV app. Die laatste app kent een lineaire programmering van de video-items zoals gebruikelijk bij een tv-zender.

De Telegraaf apps zijn gratis verkrijgbaar via de App Store van Apple:

Over De Telegraaf
De Telegraaf is één van de meest prominente en toonaangevende nieuwsmerken van Nederland met een unieke formule gebaseerd op de redactionele pijlers binnen- en buitenlands nieuws, sport, finance en entertainment. De Telegraaf brengt 24 uur per dag het laatste nieuws in print en digitale media. Dagblad De Telegraaf is de grootste en meest gelezen krant van Nederland met een gemiddeld dagelijks bereik van circa 2 miljoen Nederlanders. In het weekend verschijnt bij de krant het gratis full colour magazine VROUW. Telegraaf.nl is met ruim 400 miljoen pageviews en 3,7 miljoen unieke bezoekers per maand één van de grootste nieuws sites van Nederland. De Telegraaf heeft een mobiele site en applicaties voor iPhone, iPad, Android, BlackBerry en Windows; gezamelijk worden hier ruim 200 miljoen pageviews per maand mee gegenereerd. De Telegraaf is onderdeel van TMG.