Amsterdam,
22
januari
2015
|
16:00
Europe/Amsterdam

De Telegraaf organiseert Michiel de Ruyter Memorial Race

Aanstaand weekeinde vindt de Telegraaf Michiel de Ruyter Memorial Race plaats. Deze race over zee wordt gehouden ter gelegenheid van de speelfilm Michiel de Ruyter die de dag na aankomst van de racers in Amsterdam in première gaat. De race begint en eindigt voor de twee nog bestaande huizen in Nederland waar Michiel de Ruyter heeft gewoond. De Telegraaf is mediapartner van de film en De Vaarkrant van De Telegraaf organiseert de race.

De wedstrijd
De winterzeilwedstrijd, die begint op zaterdagochtend, loopt van Vlissingen via Scheveningen en IJmuiden naar de Prins Hendrikkade aan het Oosterdok in Amsterdam. Verwachte aankomsttijd in Amsterdam is 17.00 uur zondagmiddag. De zeilrace is uitgeschreven voor alle zeegaande kajuitzeiljachten met een lengte over alles groter dan 9,00 meter. De Telegraaf heeft wedstrijdzeilers en recreatieve zeilers met een zeewaardige boot opgeroepen zich aan te melden voor de race. Er hebben zich in totaal 26 boten aangemeld. Onder de boten bevindt zich onder andere de beroemde Flyer van Conny van Rietschoten. De Michiel de Ruyter Memorial Race is ook de opmaat naar een nautisch jaar, met als hoogtepunt SAIL Amsterdam 2015. Vandaar dat SAIL ook medesponsor van deze race is. Verschillende deelnemende schepen zullen ook tijdens SAIL acte de presence geven.

Speciaal voor de wedstrijd heeft De Telegraaf een replica gemaakt van de beker die aan Michiel de Ruyter en Cornelis de Witt werd geschonken ter ere van de overwinning in de Tocht naar Chatham. Deze beker is deze week ter bewaring in ontvangst genomen door Sjuul Paradijs, hoofdredacteur De Telegraaf. Frits de Ruyter de Wildt, een nazaat van Michiel de Ruyter was daarbij ook aanwezig, hij zal ook deelnemen aan de race. De beker wordt zondagavond in Amsterdam overhandigd aan de winnaar van de zeilrace.

De Ruyter de Wildt: “Wel een opmerkelijk idee om in dit jaargetijde, waar in Michiel’s tijd gestopt werd met oorlogvoeren op zee vanwege het weer, we nu een zeilrace gaan houden. Wel heroïsch eigenlijk!”

De film
Michiel de Ruyter is een epische avonturenfilm over het leven van Nederlands grootste zeeheld Michiel de Ruyter (1607-1676). Intriges, samenzweringen, spectaculaire zeeslagen tegen de Engelsen met De Ruyter als bevelhebber van de Nederlandse vloot, en de dubieuze rol van de Oranjes.“MICHIEL DE RUYTER is een emotionele, historische en spectaculaire film. Dé Nederlandse speelfilm over de Gouden Eeuw, over het succes van onze zeevaart, de ondergang van de broers De Witt, en over de held Michiel de Ruyter”, aldus Roel Reiné.De première van de film vindt plaats op maandag 26 januari in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Over De Telegraaf
De Telegraaf is één van de meest prominente en toonaangevende nieuwsmerken van Nederland met een unieke formule gebaseerd op de redactionele pijlers binnen- en buitenlands nieuws, sport, finance en entertainment. De Telegraaf brengt 24 uur per dag relevante content in print en digitale media. Dagblad De Telegraaf is de grootste en meest gelezen krant van Nederland met een gemiddeld dagelijks bereik van 1,8 miljoen Nederlanders. In het weekend verschijnt bij de krant het gratis full colour magazine VROUW. Telegraaf.nl is met ruim 400 miljoen pageviews en 4,1 miljoen unieke bezoekers per maand één van de grootste nieuws sites van Nederland. Daarnaast heeft De Telegraaf een sterke mobiele site en applicaties voor iPhone, iPad, Android, BlackBerry en Windows; gezamenlijk worden hier 400 miljoen pageviews per maand mee gegenereerd. De Telegraaf is onderdeel van Telegraaf Media Groep.