Amsterdam,
08
februari
2013
|
09:42
Europe/Amsterdam

De Telegraaf start met VEB vergelijkingssite beleggingsfondsen

Nieuws, advies, fondsselectie

Steeds meer beleggers investeren hun geld in beleggingsfondsen. Voor hun pensioen, maar ook om hun vermogen sneller te laten groeien. Maar wat zijn de beste opties? Welke fondsen zijn het meest geschikt? De Financiële Telegraaf en DFT.nl gaan particulieren daarom helpen een keuze te maken uit het aanbod van duizenden fondsen en lanceren hiervoor een crossmediaal beleggingsfondsenplatform met nieuws, advies en een fondsenvergelijker.

Een terugtredende overheid en de groeiende onzekerheid rond de bestaande pensioenregelingen, dwingen steeds meer mensen om hun financiële toekomst in eigen hand te nemen. Beleggingsfondsen zijn daarvoor het aangewezen instrument. De Telegraaf lanceert via DFT.nl daarom een platform voor de particuliere belegger.

De fondsvergelijker is een exclusieve samenwerking met beleggersvereniging VEB, die zijn VEB fondsenrating hiervoor ter beschikking stelt. Hiermee kan de bezoeker via de site eenvoudig duizenden fondsen langs de meetlat leggen. Beleggers kunnen fondsen op de hoogte van de kosten selecteren, maar ook op de in het verleden behaalde rendementen en de historische koersgrilligheid (het risico). Het beleggingsfondsenplatform is daarnaast gekoppeld aan de pagina OverGeld Beleggen in De Financiële Telegraaf op zaterdag.

“De financiële toekomst van Nederlanders komt steeds meer in onze eigen handen te liggen, nu de overheid in toenemende mate een stap terug doet. Voor ons pensioen, de aflossing van de hypotheek en in toenemende mate ook voor de zorg, gaan we de komende decennia veel meer eigen verantwoordelijkheid dragen”, aldus chef Ronald Veerman van de Financiële Telegraaf. “De kern daarvan is simpelweg dat we grotere spaarpotten zullen moeten aanhouden voor de periode dat we niet meer werken, of minder vitaal worden. Slim sparen voor later wordt dus steeds belangrijker, met zorgvuldig beleggen als belangrijke optie. Met het brede platform aan beleggingsnieuws en tips op DFT.nl bieden wij de particuliere belegger al veel informatie. De fondsenvergelijker maakt het platform nu verder compleet”.

“De VEB zet zich sinds 1924 in voor de belangen van Nederlandse beleggers. De afgelopen jaren besteden wij ook structureel aandacht aan beleggingsfondsen”, aldus VEB-directeur Jan Maarten Slagter: “In 2008 ontwikkelde de VEB de VEB fondsenrating, een eigen methode om beleggingsfondsen te beoordelen op basis van kosten, risico en rendement. Inmiddels volgen wij met de VEB fondsenrating vrijwel alle in Nederland beschikbare beleggingsfondsen: ruim 4.500. We zijn er trots op dat de VEB fondsenrating nu via DFT.nl voor nog meer beleggers beschikbaar wordt en blijven rating verder ontwikkelen.”