Amsterdam,
28
september
1999
|
00:00
Europe/Amsterdam

De Telegraaf versterkt positie op de woonmarkt

De directie van de N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf deelt mee dat naar verwachting overeenstemming zal worden bereikt met het Nationaal Woninginstituut en European Estate Publishers, de uitgever van De Officiële Huizenkrant van het Nationaal Woninginstituut, over de bundeling van het woningaanbod in dagblad De Telegraaf. Met ingang van 13 oktober aanstaande zal De Officiële Huizenkrant, met de onderdelen de NWI Woningcourant en de NVM Huizenkrant, elke woensdag gratis worden bijgevoegd bij De Woonkrant van dagblad De Telegraaf.

De Officiële Huizenkrant zal daarbij in drie regionale edities worden uitgegeven: groot Randstad, zuidoost Nederland en noordoost Nederland. Aansluitend zal binnen afzienbare tijd het gezamenlijk woningaanbod eveneens op de Internetsite van De Telegraaf te vinden zijn, waarmee opnieuw een belangrijke impuls wordt gegeven aan de Internet-activiteiten van het concern.

Abonnees van dagblad De Telegraaf ontvangen hiermee wekelijks een actueel woningaanbod in de eigen regio. Voor de losse-verkoop bepaalt de locatie van het verkooppunt welke editie van De Officiële Huizenkrant is bijgevoegd. De Officiële Huizenkrant zal, met uitzondering van een deel van België, niet in de buitenlandeditie van dagblad De Telegraaf worden opgenomen.

Voor professionele woningaanbieders in De Officiële Huizenkrant blijft de gratis drie-regelvermelding voor objectadvertenties van toepassing; voor het overige geldt een advertentietarief per regio. De adverteerder van onroerend goed en aanverwante zaken behoudt daarmee de keuze te adverteren in De Woonkrant met een landelijk bereik en in De Officiële Huizenkrant met een specifiek regionaal bereik.

Met deze samenwerking wordt het gemiddelde lezersbereik van De Officiële Huizenkrant vergroot van 120.000 naar 2,4 miljoen, waarmee de woningaanbod-informatie breed toegankelijk wordt voor de consument. Bovendien verdubbelt het aantal losse-verkooppunten ruimschoots van 6.700 naar 14.000.