Amsterdam,
28
maart
2002
|
00:00
Europe/Amsterdam

De Telegraaf volledig eigenaar van Woonkrant.nl

De Telegraaf is 100%-eigenaar geworden van Woonkrant.nl. Vandaag werd een overeenkomst ondertekend met European Estate Publishers (EEP), dat tot nu toe medeaandeelhouder was van de snelst groeiende woonsite van Nederland. Woonkrant.nl werd in september 2000 opgericht als een joint venture, waarbij EEP een belang van 40% in de gezamenlijke onderneming kreeg. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

Met de verwerving van de volledige controle over Woonkrant.nl heeft De Telegraaf de mogelijkheid een betere integratie tot stand te brengen tussen de krant en de internetactiviteiten op woongebied. Daarbij kunnen synergievoordelen worden gerealiseerd en kosten worden bespaard. Gedacht wordt onder meer aan een gezamenlijke advertentie-exploitatie.

'' Zoals bekend moeten de kosten van de internetactiviteiten worden teruggebracht'', zegt holdingdirecteur Fred Arp. '' Om onze doelstellingen te realiseren is het noodzakelijk om de on line en off line activiteiten nauwer op elkaar aan te laten sluiten. Dankzij de overname van het minderheidsbelang van EEP kunnen wij Woonkrant.nl volledig integreren binnen onze andere activiteiten.''

Voor EEP betekent deze overdracht een verdere heroriëntatie op de core-business, dat wil zeggen op de makelaardij. Directeur Philip Alberdingk Thijm legt uit dat het onderhouden van een landelijke woningsite ten behoeve van de zoekende consument minder past in dit pakket van dienstverlening.

Woonkrant.nl is in korte tijd uitgegroeid tot de op één na grootste woonsite van Nederland. Naast het actuele aanbod van ruim 20.000 woningen in het hele land, biedt de site een keur aan informatie en nieuws rond het thema wonen. Woonkrant.nl kan inmiddels bogen op een groot aantal bezoekers. Zeer succesvol is ook onder meer de Vindservice, waarvoor zich inmiddels circa 15.000 mensen hebben aangemeld. Woningzoekenden die zich hebben opgegeven, krijgen een bericht via sms of e-mail wanneer een huis op de markt komt dat aan hun persoonlijke wensen voldoet.

'' De kracht van Woonkrant.nl is dat wij onafhankelijk zijn en makelaars alle vrijheid bieden om hun woningaanbod aan een breed publiek bekend te maken'', zegt algemeen directeur van Woonkrant.nl, Ronald Veldhuijzen van Zanten. '' Inmiddels hebben meer dan 1.500 makelaars een contract met Woon-krant.nl gesloten om woningen via onze site te koop aan te bieden. Door de overeenkomst die vandaag is gesloten, kunnen huizenbezitters via hun makelaar in één moeite een miljoenenpubliek bereiken, zowel via de Woonkrant in De Telegraaf op woensdag, als via Woonkrant.nl, waar woningzoekenden heel gericht het actuele woningaanbod kunnen bekijken, 24 uur per dag.''