Amsterdam,
24
mei
2000
|
00:00
Europe/Amsterdam

DFT.nl - De Financiële Telegraaf op internet

Onder de naam DFT.nl lanceert De Telegraaf morgen op het internet de permanent actuele editie van het bekende krantensegment De Financiële Telegraaf.

De wereld van handel en geld heeft zich in een hoog tempo ontwikkeld tot een non-stop activiteit die zich 24 uur per dag dwars door alle tijdzones afspeelt. DFT.nl biedt de lezer het nieuws en de achtergronden om steeds op de hoogte te blijven van de gebeurtenissen in die dynamische wereld. Tevens biedt de financiële internetsite van De Telegraaf doorlopend toegang tot de koersen van de Amsterdamse beurs. Deze zijn met een vertraging van 15 minuten vrij voor het DFT-publiek beschikbaar.

DFT.nl is het eerste Telegraafnet-product waarin contentpresentatie vanuit een database ver is doorgevoerd. Dit biedt de DFT-lezer de mogelijkheid snel en eenvoudig te navigeren tussen gerelateerd nieuws, koersen, archiefartikelen en grafieken.

In de kennismakingsperiode biedt DFT.nl zijn lezers vrije toegang tot een zeer rijke bron van informatie: het bijna tien jaar oude archief van de bekende kranteneditie van De Financiële Telegraaf. Naast het financiële archief biedt DFT.nl tot vijf jaar teruggaande historische koersdata in statische en dynamische grafieken. Hierbij kan de lezer zelf grafische vergelijkingen tot stand brengen tussen diverse fondsen.

Naast het actuele nieuws presenteert DFT.nl een aantal verfrissende financiële goeroes die de lezer zullen inspireren en adviseren. Ook is er de mogelijkheid om onderling financiële chats op te zetten door middel van de DFT-chatsite die 24 uur per dag openstaat.

Lezers kunnen hun eigen effectenportefeuille invoeren in de DFT-database. De waarde daarvan wordt dynamisch bijgehouden. Een en ander uiteraard beveiligd met een door de lezer zelf beheerde naam en wachtwoordcombinatie.

'' De Financiële Telegraaf heeft zich met de markt en de nieuwe media mee ontwikkeld naar een permanent beschikbare nieuws- en informatiebron op het gebied van economie, handel en geld. DFT.nl is een logische ontwikkeling, passend in de aanpak van Telegraafnet'', zegt Hans Elekan, de voor elektronische media verantwoordelijke directeur van B.V. Dagblad De Telegraaf. '' DFT.nl onderscheidt zich van andere financiële internetbronnen door een volledig onafhankelijke nieuwsvoorziening. Deze geschiedt onder verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf" , aldus Elekan.

DFT.nl is een typisch multichannel-product. Waar morgen de internetsite van start gaat, zullen zeer binnenkort ook andere kanalen worden benut voor het uitdragen van DFT- informatie, zoals WAP en teletekst. '' Niet wij, maar onze lezer maakt uit hoe hij of zij onze financiële informatie wil ontvangen'', zegt Hans Elekan.

De Telegraaf meent met deze eerste versie van DFT.nl te voldoen aan de huidige marktbehoefte. '' Maar dat wil niet zeggen dat we nu geen plannen meer hebben'', stelt Elekan. '' Dat wil dus zeggen dat de gebruikers van onze informatie de komende maanden regelmatig verdere vernieuwingen en uitbreidingen kunnen verwachten.''