Amsterdam,
20
juli
2011
|
11:49
Europe/Amsterdam

DFT.nl lanceert iPhone app met streaming realtime koersen

DFT.nl, de website van De Financiële Telegraaf, lanceert als eerste Nederlandse financiële nieuwssite een iPhone app met realtime koersen. De koersen worden bovendien streaming weergegeven. De app heeft een gratis deel en een premium deel.

Het gratis deel van de app biedt het laatste nieuws van DFT.nl, streaming realtime koersen en gedetailleerde grafieken van een groot aantal beurzen, valuta, edelmetalen en energie, en bijdragen van vooraanstaande columnisten. Gebruikers kunnen artikelen doorsturen en hun eigen navigatie samenstellen.
Het premium deel biedt gebruikers personalisatie en extra gemak. Zo kan men favoriete indices en fondsen volgen via een watchlist, persoonlijke nieuwsfeeds aanmaken op basis van zoektermen, nieuws-alerts aanmaken voor de AEX fondsen en artikelen bewaren.
“De lancering van deze app is een belangrijk moment voor de redactie van De Financiële Telegraaf. De toegankelijkheid van financieel nieuws en informatie van hoge kwaliteit is voor beleggers in de financiële wereld van cruciaal belang. Zeker in deze turbulente tijden,'” stelt Jan-Kees Emmer, adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf, verantwoordelijk voor digitale ontwikkelingen. „Het toenemende gebruik van mobiel internet via iPhones maakt het mogelijk om de belegger ook als die eens niet achter het bureau zit op de hoogte te houden. Dat zijn wij als DFT aan onze stand verplicht.”
Voor het premium deel dient men een abonnement af te sluiten. Er zijn verschillende abonnementsvormen beschikbaar. Dankzij launching adverteerder ING Sprinters kunnen gebruikers echter drie maanden lang gratis kennismaken met het premium deel.
“De belegger kan tegenwoordig niet meer zonder hoogwaardige realtime informatie. Dit geldt zeker ook voor producten als Sprinters en Sprinters XL, waarbij je versneld en tegen lage kosten kunt profiteren van je beleggingsvisie. Om deze reden lanceerden we begin dit jaar de succesvolle Sprinter app met real-time koersen en staan wij nu ook volledig achter deze toegankelijke app van DFT.nl,” aldus Arjen de Blécourt, verantwoordelijk voor de Sprinters bij de ING.

Downloaden van de applicatie is vanaf vandaag mogelijk in de App Store van Apple.