Amsterdam,
12
juli
2010
|
13:10
Europe/Amsterdam

DFT.nl lanceert videokanaal voor online seminars

Vandaag lanceert DFT.nl een videokanaal voor het terugkijken van online seminars. Het platform wordt aangeboden in samenwerking met OnlineSeminar.nl. Het videokanaal is onderdeel van de website van DFT.nl en biedt bezoekers de mogelijkheid om online seminars over finance en beleggen te zien.

De site bevat een overzicht van online seminars die eerder georganiseerd zijn door DFT of door andere partijen. Tijdens het kijken kan de bezoeker eenvoudig tussen de hoofdstukken schakelen.
DFT.nl organiseert al geruime tijd online seminars in samenwerking met verschillende partners en adverteerders. Krijn Haasnoot, channel manager DFT.nl: "De online seminars zijn een groot succes en worden bijzonder goed gewaardeerd door de deelnemers. Per seminar doen 500 tot 1.000 deelnemers online mee. Veel deelnemers willen de seminars nog eens terugzien. Dat is nu mogelijk via het platform. Bovendien is het platform open voor derde partijen om hun online seminars te plaatsen. Het doel is om dé centrale verzamelplek voor online seminars te worden."
Jasper Arbeel, product manager bij OnlineSeminar.nl: "Na afloop van elk seminar waren we steeds bezig met het los toesturen van de terugkijklink naar deelnemers die daar om vroegen. Nu staan alle opnames overzichtelijk bij elkaar en kan iedereen alles bekijken. Ook kan men bijvoorbeeld de slides of een, bij een seminar horende PDF downloaden. Dat is voor iedereen een geweldige oplossing. We zijn ook erg benieuwd of mensen aangeven interesse te hebben in het volgen van andere seminars. Ruim 60% van de bezoekers volgt namelijk meer dan één seminar."
Tijdens de online seminars kan men de sprekers en hun presentatie via internet volgen. Deelnemers hoeven dus niet meer de deur uit. Daarbij zijn er een aantal mogelijkheden tot interactie. Via een live chatfunctie kunnen deelnemers direct vragen stellen die beantwoord worden door een team van assistenten, zogeheten moderatoren. Vrijwel alle vragen worden op deze wijze beantwoord. Interessante en veel gestelde vragen worden doorgezet naar de sprekers. Daarnaast is het ook mogelijk om vragen te stellen aan het publiek. De resultaten van deze "polls" worden direct aan de deelnemers teruggekoppeld. Voor organiserende partijen en adverteerders bieden de seminars een unieke interactie met een specifieke doelgroep.
Het platform is te benaderen via de volgende url: www.dft.nl/seminars