Amsterdam,
20
september
2012
|
10:06
Europe/Amsterdam

Eerste editie Mobile First succesvol verlopen

Op dinsdag 18 september 2012 organiseerden Hyves, Mobylizr en TMG de eerste editie van het Mobile First event. Het event, opgericht om “mobiel” begrijpelijk en uitvoerbaar te maken voor merkvertegenwoordigers, bood in één middag de mobiele update met praktische tips en handvatten voor producten en diensten.

Deelnemers kregen inspirerende presentaties en cases over het dag-thema Second Screen en mobiel adverteren gepresenteerd. Wakoopa en TNS NIPO gaven in het eerste deel van het programma een update van de mobiele markt en ontwikkelingen. In de tweede helft van het programma stond het thema Second Screen centraal. Jeroen Elfferich (Ex Machina) vertelde over de mogelijkheden rondom Second Screen en Gaming technology, bekende werken zijn The Voice of Holland en Miljoenenjacht. Een opmerkelijk onderdeel uit de presentatie van Jeroen Elffrich was dat naar voren kwam dat hun uitslag-berekening van de verkiezingen, op basis van de activiteit op Second Screen, accurater was dan die van Maurice de Hond.

Mark de Crommert (Mediasynced) gaf een eerste inzage in een door hen ontwikkelde methode om tv-campagnes te versterken én te combineren met second screen. Daarnaast was er een sneak preview van de binnenkort te lanceren nieuwe De Telegraaf iPad app.

Mobile First - sneak preview De Telegraaf HD app    Mobile First   Mobile First

Via de hashtag #M1AMS kon men op Twitter het hele event volgen. De eerste reacties zijn positief:

@jjkraal “Goeie eerste versie van Mobile First event, belooft veel goeds voor de toekomst: mobiele inzichten die NU relevant zijn. #M1AMS #mobile”

@RobOverwater “Interessante middag mobile first event #M1AMS #Ex-machina #TNS-NIPO’

Dit event is de eerste in een reeks Mobile First events. Het DNA van de Mobile First events bestaat uit praktische informatie gebaseerd op data, cases en ervaringen, binnen een sterk netwerk. Deze kenmerken komen terug in de presentaties en activiteiten en worden gedeeld door sterke partijen die een beter inzicht, nuttige kennis en concrete keuzes bieden.

Alle beschikbare presentaties zijn vanaf vandaag te bekijken op www.mobilefirst.nl

Fotografie: Bas Geerdink