Amsterdam,
24
oktober
2016
|
10:30
Europe/Amsterdam

Erik de Zwart van Radio Veronica naar TMG

Nu de fusie tussen Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica is afgerond, zal Erik de Zwart zijn functie als station director bij Radio Veronica neerleggen. Hij zal zich toespitsen op de verdere ontwikkeling van digitale video formats voor TMG. Begin oktober heeft TMG aangekondigd dat in het eerste kwartaal van 2017 het platform Telegraaf VNDG wordt gelanceerd.

Erik de Zwart: “Twee jaar geleden ben ik gevraagd om Radio Veronica weer op de juiste koers te krijgen, die klus zit erop en dus nu is het weer tijd voor een volgende fase. Er zijn grote mogelijkheden voor mediabedrijven. De consument wil simpelweg altijd, overal en op ieder apparaat kunnen kijken. Deze nieuwe vorm van televisie zorgt ervoor dat je altijd kunt kijken naar iets dat jou interesseert, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Om hier mijn creativiteit in te stoppen vind ik wéér een mooie uitdaging.”

Erik de Zwart (59) is al meer dan 35 jaar werkzaam in de media, begeleidt als ondernemer diverse start ups en is aandeelhouder in verschillende media gerelateerde ondernemingen. Daarnaast is hij voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40.

Over Telegraaf Media Groep 
Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is één van de grootste mediabedrijven in Nederland, met sterke merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW; regionale dagbladen zoals Noordhollands Dagblad en Gooi- en Eemlander; digitale merken zoals GeenStijl, Dumpert en Gaspedaal; Classic FM en – via een strategisch partnership - de landelijke radiozenders Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10. Daarnaast hebben we tientallen andere merken en titels die zich richten op lokale nieuwsvoorziening, entertainment of e-commerce (o.a. GroupDeal). Via Keesing Media Group zijn we marktleider in Europa in puzzelbladen en digitale puzzels. Onze missie is consumenten 24 uur per dag, 7 dagen per week te voorzien van hoogwaardige, gepersonaliseerde en relevante content op het gebied van nieuws, sport en entertainment, via alle denkbare distributievormen. Voor meer informatie over TMG ga naar: www.tmg.nl.