Amsterdam,
24
november
2016
|
13:33
Europe/Amsterdam

Euvgenia Parakhina deelt favoriete composities tijdens Russische Dag op Classic FM

Vrijdag 25 november van 07.00 uur tot middernacht introduceert Classic FM de Russische Dag. Het non-stop klassieke radiostation staat dan vooral in het teken van bekende symfonieën, composities voor balletten en winterse melodieën van grote Russische componisten, zoals Tsjaikovski, Stravinsky en Rachmaninoff. Speciaal voor deze themadag deelt de van oorsprong Russische Euvgenia Parakhina, choreografe en dance-coach, haar vijf favoriete muziekstukken uit haar geboorteland met de luisteraars.

Euvgenia Parakhina: “Als klein meisje danste ik op de balletschool uiteraard regelmatig op Russische klassieke muziek. Het heeft me geïnspireerd en gemotiveerd om professioneel danseres te worden. Ik luister nog vaak naar Russische klassieke muziek en over mijn favoriete top 5 voor Classic FM hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Op nummer 1 staat Sergei Rachmaninovs Prelude in cis kl.t. (op. 3 no. 2). Het is een prachtig, intens stuk waarin ik veel van mijn emoties en gevoelens terugvind.”

Euvgenia Parakhina’s top 5 van Russische composities
1.) Sergei Rachmaninov Prelude in cis kl.t. op. 3 no. 2
2.) Sergei Rachmaninov Pianoconcert no. 2 (2)
3.) Peter Iljitsj Tsjaikovski Pianoconcert no. 1 (1)
4.) Nicolai Rimski-Korsakov Sheherazade op. 35 (2)
5.) Michael Glinka Ruslan en Ludmilla – Overture

Themadagen Classic FM
Regelmatig initieert het non-stop klassieke radiostation Classic FM speciale themadagen voor de luisteraars, zoals eerder de Franse Dag, de Duitse dag en de Italiaanse Dag.

Ga voor meer informatie naar classicfm.nl.