Amsterdam,
27
mei
2010
|
11:16
Europe/Amsterdam

Exclusief carriere event voor en door promovendi

PNN – het Promovendi Netwerk Nederland – is een samenwerking aangegaan met het Careerevent van Nobiles Media wat heeft geleid tot het PhD Event: het landelijke carrière-event voor promovendi op 28 en 29 januari 2011 in de Jaarbeurs Utrecht, mede ondersteund door Academic Transfer.

Deze beurs is exclusief toegankelijk voor alfa, bèta, gamma en medici/life sciences promovendi en recent gepromoveerden. Het event biedt hen de kans om interessante contacten op te doen bij bedrijven en instellingen die bij hun interesse en capaciteiten passen en zich optimaal voor te bereiden op een carrière binnen of juist buiten de wetenschap.
Er wordt een inhoudelijk programma georganiseerd met sprekers vanuit belangrijke spelers in het veld zoals Academic Transfer, VSNU en de Jonge Akademie (KNAW). De naar verwachting 500 promovendi kunnen deelnemen aan diverse workshops, debatten en sprekers gericht op hun carrièremogelijkheden, carrièreplanning, personal branding, netwerken, subsidies aanvragen, etc.
Marlous van Grieken, directeur Nobiles Media: “Ik ben erg trots op de samenwerking met PNN omdat deze zorgt voor een uniek carrière-event voor promovendi. Deze bijzondere groep heeft behoefte aan informatie over hun carrièremogelijkheden, ook bij het bedrijfsleven. Als organisator van het Careerevent zijn wij in staat succesvolle events neer te zetten waar werkgevers en potentiële werknemers elkaar in een aangename en effectieve setting ontmoeten. PNN zorgt voor het optimale bereik van promovendi en het interessante inhoudelijke programma.” 

Elizabeth Koier, voorzitter Promovendi Netwerk Nederland, vult aan: “Het PNN is blij met de samenwerking met het Careerevent van Nobiles Media in het PhD Event, omdat promovendi en gepromoveerden zo de kans krijgen om zich op een efficiënte manier te oriënteren op een carrière binnen of buiten de wetenschap. Aangezien er alleen instellingen en bedrijven aanwezig zijn die ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in promovendi, is het veel makkelijker om goede contacten te leggen en te vertellen wat je kunt.”