Amsterdam,
30
oktober
2017
|
19:41
Europe/Amsterdam

Fajah Lourens wint Krachtige VROUW-Award

Actrice, zakenvrouw en dj Fajah Lourens is maandagavond tijdens de uitreiking van de VROUW Awards in AFAS Live in Amsterdam gekozen tot meest krachtige vrouwelijke BN’er van Nederland. Zij ontving een VROUW-Award in de categorie Krachtige VROUW, waarvoor ook wielrenster Annemiek van Vleuten, bondscoach Sarina Wiegman en presentatrices Nicolette Kluijver, Sophie Hilbrand en Eva Jinek genomineerd waren. Fajah werd onder meer geprezen om haar doorzettingsvermogen. Duizenden lezeressen brachten voor de VROUW Awards - de uitreiking die dit jaar al voor de negende keer georganiseerd werd - hun stem uit op vrouw.nl.

Het zit Fajah Lourens (36) niet altijd mee: vorig jaar verloor ze haar 11-maanden oude neefje bij een familiedrama en dit jaar overleed haar ex en vader van haar zoontje Shai plotseling aan een hersenvliesontsteking. Desalniettemin blijft Fajah bouwen aan haar zakenimperium: ze verkocht meer dan 200.000 exemplaren van Killerbody 1 en 2 die in meer dan 50 landen zijn uitgegeven. Ze werkt keihard en hoopt binnen 5 jaar een groot bedrijf te hebben neergezet.

Favoriete producten
Behalve op de meest krachtige vrouw van Nederland, stemden de VROUW-lezeressen ook op hun favoriete producten en diensten, verdeeld over twaalf categorieën variërend van Huidverzorging en (online) Modeketen tot Sport & Ontspanning. Zo viel de hetelucht friteuse van Inventum in de smaak met een award in de categorie Koken & Tafelen, werd de Zilver Care shampoo van Andrélon als beste beoordeeld in de categorie Haarverzorging en de nieuwe wereldkuur Cancún Cactus van Therme in Huidverzorging. De Paradise Extatic Mascara van L’Oréal kwam als beste cosmetica uit de bus. In de categorie Meubelen viel de Jazz Denim Patchwork sofa van Jan Frantzen Meubelen in de prijzen en de Pure collectie van VanDyck werd als beste woonaccessoire gekozen.

Verder won de NOIR collectie van Hunkemöller in de categorie Online Modeketen en kozen VROUW-lezeressen de lichtgewicht stofzuiger Powerstick van Samsung Electronics als beste hulpmiddel in het huishouden. En dan waren er nog awards op het gebied van Eten & Drinken, waarbij de griekse yoghurt 0% van Almhof op de eerste plaats eindigde vanwege de combinatie van weinig vet en toch een volle smaak en liet de crispy cookie caramel seasalt milk chocolade reep van Hands off my Chocolate alle andere genomineerde lekkernijen achter zich als beste (verantwoorde) snack.

Nieuw: productaanmeldingen
De VROUW Awards zijn echte publieksprijzen; VROUW-lezeressen kiezen hun favoriete producten, diensten en personen. Voor het eerst dit jaar konden merken zelf hun product(en) bij VROUW aanmelden om kans te maken genomineerd te worden voor een van de awards. De jury, bestaande uit zes VROUW-redactieleden, selecteerde vervolgens zes genomineerden per categorie. Door deze nieuwe aanpak maakten de redactie en de lezeressen van VROUW ook kennis met minder bekende producten en diensten. Bijvoorbeeld met het strandslaaphuisje Strandweelde in Zeeuws-Vlaanderen, dat een award won in de categorie Sport & Ontspanning.

VROUW Jubileumconcert
Na de VROUW Awards barst in AFAS Live om 20.00 uur het VROUW Jubileumconcert los. Tijdens dit knalfeest met topartiesten als Jan Smit, Ruth Jacott, Tino Martin, Mike Peterson en Edsilia Rombley wordt samen met lezeressen het 10-jarig bestaan van VROUW gevierd. Zie ook: vrouwconcert.nl.

Over VROUW
VROUW is het platform van TMG, waar het magazine VROUW, VROUW.nl, de krantenpagina VROUW in De Telegraaf, de wekelijkse nieuwsbrief en de in de losse verkoop verkrijgbare VROUW glossy onder vallen. VROUW magazine bereikt maar liefst 1,1 miljoen Nederlanders, voornamelijk vrouwen (87%) en VROUW.nl heeft maandelijks meer dan 2 miljoen unieke bezoekers. VROUW is spraakmakend, nuchter, dichtbij en gaat over het echte leven. VROUW is onderdeel van Telegraaf Media Groep.