Amsterdam,
08
mei
2014
|
17:23
Europe/Amsterdam

Gaspedaal handhaaft koers

Op 6 mei 2014 heeft het Hof in Den Haag veroordeeld dat Gaspedaal.nl geen gebruik meer mag maken van de gegevens van Autotrack. Eerder dit jaar heeft Gaspedaal deze activiteiten al gestaakt. Sindsdien ziet Gaspedaal.nl dat het bezoek van consumenten op Gaspedaal.nl op hetzelfde niveau gehandhaafd blijft en dezelfde seizoenstrend als andere jaren laat zien.

Gaspedaal.nl biedt nog steeds een enorm aanbod occasions aan. Een telling in de database van Gaspedaal toont aan dat na ontdubbeling er circa 420.000 occasions op de site te vinden zijn. Met dit aanbod van occasions plaatst Gaspedaal.nl zich tussen de grootste autoaanbieders/sites. Gaspedaal.nl ontvangt occasion aanbod van dealers én portalsites. Met deze andere portals zijn afspraken over het doorplaatsen van hun aanbod gemaakt. Zij zien de toegevoegde waarde van het bereik via Gaspedaal.nl.

Gaspedaal.nl blijft openstaan voor samenwerkingen met andere portals, ook degenen waarvan nu de auto’s niet meer worden getoond.

Daarnaast wordt dealers de mogelijkheid geboden om de bezoeker middels hun eigen occasionaanbod via Gaspedaal direct naar de eigen dealer website te verwijzen. Gaspedaal.nl biedt de consument op deze manier dus nog steeds de keuze waar hij de gevonden auto gaat bekijken; bij de dealer of via een deelnemende portalsite.

“Voor de branche is het interessant om te zien dat het stopzetten van tonen van auto’s via Autotrack en andere portals ook kansen voor hen biedt. Door afspraken te maken met de portals kunnen we specifiekere diensten aan hen leveren. Recent is Gaspedaal.nl begonnen met het direct doorlinken naar de site van de autodealer waardoor de autozoekende direct op de plek van bestemming komt. De resultaten hiervan bieden voor de langere termijn kansen; voor dealer, autozoeker, portalsite én Gaspedaal.nl.” aldus Niels Visser, manager Gaspedaal.nl.

Over Gaspedaal.nl
Gaspedaal.nl is dé site waar het Nederlandse aanbod occasions te vinden is. De website brengt autokoper en autodealer snel en eenvoudig bij elkaar. Gaspedaal.nl indexeert 11 Nederlandse occasion sites en 5 tweedehands sites.