Amsterdam,
01
mei
2014
|
09:00
Europe/Amsterdam

Gers Pardoel hoofdredacteur vrijheidskrant Metro

Metro brengt als partner van het Nationaal Comité 4 en 5 mei op vrijdag 2 mei een speciale Vrijheidskrant uit met als gasthoofdredacteur Gers Pardoel.

De Nederlandse rapper werkt vandaag op de redactie van Metro aan de Vrijheidskrant van morgen. Als Ambassadeur voor de Vrijheid komt zijn visie op de thema’s herdenken en vrijheid in de krant van morgen uitgebreid aan bod. Daarnaast interviewt Gers Pardoel de directeur van het vfonds Ton Heerts. Gastcurator Ad van Liempt vertelt kort over drie voorwerpen uit de tentoonstelling ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen’, die tot en met 5 mei in de Kunsthal in Rotterdam te zien is. Een unieke illustratie van Kakhiel en andere interviews maken de vrijheidskrant verder tot een bijzondere editie. Het programma van 4 en 5 mei, met onder meer een overzicht van de Bevrijdingsfestivals, ontbreekt uiteraard niet.

“Het wordt een hele mooie krant, zowel inhoudelijk als visueel”, aldus Robert van Brandwijk, hoofdredacteur van Metro. “Gers Pardoel draagt samen met onze redactie via hun onderwerp- en fotokeuzes in Metro uit dat het bijzonder is om dagelijks in vrijheid te leven”.

Naast Gers Pardoel zijn Douwe Bob en Kensington de Ambassadeurs van de Vrijheid 2014. Zij zullen op 5 mei optreden op de 14 Bevrijdingsfestivals. De Ambassadeurs van de Vrijheid leveren niet alleen een muzikale bijdrage maar roepen ook de naar verwachting 800.000 bezoekers op om stil te staan bij vrijheid en onvrijheid in Nederland en andere delen van de wereld waar vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Gers Pardoel is trots dat hij ook als gasthoofdredacteur van de Vrijheidskrant van Metro kan uitdragen hoe waardevol leven in vrijheid is. “Vrijheid is alles voor me. Daarom ben ik waarschijnlijk ook muzikant geworden. Ik kan altijd mijn hart volgen en de muziek maken die ik zelf wil. Daar ben ik elke dag dankbaar voor.”

Robert van Brandwijk, hoofdredacteur van Metro.
“Het wordt een hele mooie krant, zowel inhoudelijk als visueel. Gers Pardoel draagt samen met onze redactie via hun onderwerp- en fotokeuzes in Metro uit dat het bijzonder is om dagelijks in vrijheid te leven”.
Robert van Brandwijk, hoofdredacteur van Metro.
Gers Pardoel
"Vrijheid is alles voor me. Daarom ben ik waarschijnlijk ook muzikant geworden. Ik kan altijd mijn hart volgen en de muziek maken die ik zelf wil. Daar ben ik elke dag dankbaar voor."
Gers Pardoel

Over Metro
Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag gratis verspreid via NS-stations, RET Rotterdam, HTM Den Haag, Q-Park parkeergarages en Randstadrail. Metro lezers zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend. Naast de gedrukte uitgave heeft Metro ook een website: www.metronieuws.nl. Metro is een onderdeel van Telegraaf Media Groep.