Amsterdam,
17
augustus
2000
|
00:00
Europe/Amsterdam

Gratis middagkrant News.nL start 28 augustus 2000

Op maandag 28 augustus 2000 verschijnt News.nL op de Nederlandse markt. De nieuwe gratis middagkrant op tabloidformaat is bedoeld voor 'werkend Nederland' en slaat een brug tussen werk en thuis. News.nL is compact maar compleet, vooruitblikkend, beschouwend en heeft een directe link met de actualiteit.

De uitgebreide zoektocht naar de actualiteit ziet de lezer terug in de op elke nieuwspagina terugkerende medialadder. Internet speelt bij het verzamelen van de informatie een centrale rol. De lezer wordt niet alleen geïnformeerd maar ook geamuseerd. Met dagelijks extra's als reportages, interviews, consumenteninformatie, eten&drinken, en een volwassen uitgaansagenda. En uiteraard dagelijks een pagina met internetnieuws.

De link met internet is verder terug te vinden in de barcodes van de jumptech-pen die bij veel artikelen is terug te vinden. De code vormt de sleutel tussen de beknopte informatie in de krant en de uitgebreide informatie op het World Wide Web. Het gebruik van de 'scan-pen' of de pincode in de krant betekent dat de lezer gericht verder geïnformeerd wordt over de onderwerpen waar hij/zij in geïnteresseerd is.

News.nL begint met een oplage van ruim 100.000 exemplaren en is een uitgave van Bas!sMed!a B.V., de nieuwe naam van Sp!ts B.V. en maakt onderdeel uit van de N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf. Distributie vindt plaats op de stations bij bedrijventerreinen in de vier grote steden. Expansie wordt gezocht binnen de Randstad.

Uitgever is Frank Volmer, hoofdredacteur is Frank Kessel.