Amsterdam,
19
mei
1999
|
00:00
Europe/Amsterdam

Gratis ochtendkrant Sp!ts

In juli verschijnt de eerste editie van Sp!ts, de nieuwe ochtendkrant van N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf, die op werkdagen gratis wordt verspreid onder reizigers met metro en trein in de randstad. Met het Gemeentevervoerbedrijf Amsterdam zijn afspraken gemaakt, zodat de reizigers met metro of sneltram in de hoofdstad de rit naar werk of school kunnen veraangenamen met een volwassen ochtendkrant. Met diverse andere partijen wordt nog overlegd over een distributie-partnership. Sp!ts krijgt een startoplage van 200.000 exemplaren.

In de aanloopfase wordt Sp!ts verspreid door promotieteams, die tussen 6.30 en 10.00 uur de krant zullen aanbieden op knooppunten van openbaar vervoer. Er wordt naar gestreefd de uitzet op termijn te realiseren door inzet van vaste krantendisplays, waaruit de reiziger zijn eigen krant kan meenemen.

Sp!ts is een nieuw concept voor Nederland: een gratis krant voor een vaste, commercieel attractieve, doelgroep. De krant wordt op maat gemaakt voor reizigers in trein en metro, die binnen twintig minuten op de hoogte worden gebracht van het nieuws. Er is gekozen voor het tabloid-formaat en wordt de krant gehecht met nietjes in de rug.

De omvang van Sp!ts zal variƫren tussen 24 en 40 pagina's. De krant is kleurrijk, grafisch fris en zeer toegankelijk geschreven. Sp!ts wordt een volwaardige ochtendkrant, met het actuele nieuws uit binnen- en buitenland, de ontwikkelingen op de financieel-economische markten, veel entertainment en sport. Daarnaast zijn er diverse rubrieken op het gebied van muziek, uitgaan, computer, mode, trends en tal van andere zaken. Volledig toegesneden op een heldere lezerskring van jonge consumenten.

De redactie van Sp!ts staat onder leiding van Wim Hoogland, die jarenlang werkzaam was op diverse deelredacties van De Telegraaf. Uitgever van Sp!ts is Frank Volmer.