Amsterdam,
27
juni
2019
|
15:12
Europe/Amsterdam

Groei Mediahuis leidt tot nieuwe benoemingen in directieteams

Amsterdam/Sittard/Antwerpen, 27 juni 2019 – Het Belgisch-Nederlandse mediaconcern Mediahuis heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt. Recent zijn daar de ambitieuze plannen voor de Ierse mediamarkt aan toegevoegd. Het Mediahuis Group Team dat de lijn uitzet voor de langtermijnvisie van de groep en de directieteams van de ondernemingen van Mediahuis in Nederland en België, ondergaan als gevolg daarvan een aantal wijzigingen.

Sinds het ontstaan van Mediahuis in 2014, groeide de groep uit tot een toonaangevend multimediaal bedrijf in zowel België als Nederland. Succesvolle overnames van NRC Media (NRC), Telegraaf Media Groep (TMG), Mediahuis Limburg (voorheen Media Groep Limburg) en het digitale mediabedrijf Wayne Parker Kent volgden elkaar op. Recent maakte Mediahuis zijn ambitieuze plannen bekend om verdere geografische groei te realiseren en bracht het een overnamebod uit op het Ierse Independent News & Media plc. (INM). Deze overname kreeg inmiddels de goedkeuring van de Ierse mededingingsautoriteit en de INM aandeelhoudersvergadering waardoor alleen nog de goedkeuring van het Ierse ministerie van Communicatie en de bekrachtiging door het Ierse Hooggerechtshof rest.

Als gevolg van deze snelle expansie zal een aantal personele wisselingen plaatsvinden.

Marc Vangeel, sinds 2017 CEO van TMG, zal samen met voormalig NRC hoofdredacteur Peter Vandermeersch een leidende rol opnemen bij de integratie van INM binnen Mediahuis, zodra de overnametransactie is afgerond en alle voor de overname vereiste goedkeuringen zijn verkregen.

Rien van Beemen neemt de rol van CEO van TMG op zich. Van Beemen vervulde die rol de afgelopen 7,5 jaar bij NRC.

Dominic Stas, sinds 2017 CEO van Mediahuis Limburg, zal Rien van Beemen als CEO van NRC opvolgen. Binnen Mediahuis Limburg tenslotte wordt de komende periode gezocht naar een opvolg(st)er om de Nederlands-Limburgse organisatie verder te leiden.

Bovenstaande benoemingen zijn onderhevig aan het advies door de respectievelijke ondernemingsraden.

Gert Ysebaert, die sinds het ontstaan van Mediahuis als CEO zowel de Belgische als de groepsactiviteiten overziet, zal zich voortaan als CEO Mediahuis Groep toeleggen op het leiden en de verdere ontwikkeling van de groep. Binnen de Belgische organisatie wordt Ysebaert als CEO opgevolgd door Koen Verwee (ex-Telenet en De Persgroep Publishing).

Naast CEO Gert Ysebaert, COO Paul Verwilt, CFO Kristiaan De Beukelaer, Algemeen Secretaris Geert Steurbaut, Marc Vangeel, Rien van Beemen, Dominic Stas en Koen Verwee, treden ook Peter Soetens, Chief Digital Officer en Martine Vandezande, Group HR Director, toe tot het Mediahuis Group Team. Dit team coördineert de samenwerking binnen de groep en ontwikkelt de langetermijnstrategie van Mediahuis.

Gert Ysebaert, CEO Mediahuis Groep: “Door de snelle groei van Mediahuis de afgelopen jaren en de plannen op de Ierse markt, zijn we een gediversifieerde internationale mediagroep geworden. Na het verkrijgen van de nodige goedkeuringen voor de overname van INM, zal onze groep meer dan 4.000 medewerkers tellen en een omzetcijfer hebben van zo’n miljard euro. Dat maakt het nodig om onze structuur te versterken en een aantal herschikkingen door te voeren. Ik ben trots dat sterke mensen als Marc Vangeel, Dominic Stas en Rien van Beemen kunnen bewegen binnen onze groep. We hebben een topteam dat klaarstaat om Mediahuis verder te brengen. Ikzelf zal mij in de toekomst richten op het leiden van de Mediahuis Groep, een taak die niet langer combineerbaar is met het operationeel aansturen van onze Belgische activiteiten. Ik ben dan ook zeer verheugd om voor Mediahuis België een geschikte opvolger gevonden te hebben in Koen Verwee.

Het succes van Mediahuis wordt bepaald door onze mensen en onze digitale innovatiekracht. Beide cruciale succesfactoren zijn nu ook vertegenwoordigd binnen het Mediahuis Group Team. Samenwerking is essentieel om in deze snel evoluerende sector onze merken verder te ontwikkelen en digitaal te transformeren.”

ACHTERGRONDINFORMATIE – BIO’S

Dominic Stas
Dominic Stas startte zijn loopbaan als Managing Director bij achtereenvolgens Kinepolis Film Distribution en Studio 100 Benelux en hij ging in 2012 aan de slag als Gedelegeerd Bestuurder van Concentra Uitgeversmaatschappij. Naast CEO van het Nederlandse Mediahuis Limburg is Dominic Stas binnen de Belgische organisatie verantwoordelijk voor de regionale merken en in die hoedanigheid uitgever van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen en Voorzitter van De Buren dat de regionale televisieactiviteiten van Mediahuis groepeert.

Gert Ysebaert
Als mediaprofessional werkt Gert Ysebaert al zijn hele leven in de media-industrie waar hij zijn passie combineert met een professionele carrière. Na het bekleden van verschillende managementfuncties, voornamelijk binnen de Corelio uitgeversgroep, werd Gert Ysebaert in 2009 uitgever van De Standaard, de grootste kwaliteitskrant in België en Het Nieuwsblad, de op een na populairste krant in België. Toen Corelio en Concentra in 2013 besloten de krachten te bundelen en Mediahuis vormden, werd Gert Ysebaert benoemd tot CEO. De afgelopen jaren leidde hij de organisatie en haar merken doorheen de digitale transitie. Onder zijn leiding en met de overname van NRC Media en Telegraaf Media Groep evolueerde Mediahuis naar een toonaangevend Belgisch-Nederlands multimediabedrijf.

Koen Verwee
Koen Verwee kan bogen op een succesvolle carrière in media en telecom. Hij werkte 11 jaar bij Telenet in verschillende managementposities en stond onder meer aan de wieg van digitale televisie. In 2009 ging hij als marketing- en productdirecteur aan de slag bij het Zwitserse UPC Cablecom (Liberty Media) en kon de onderneming uit de crisis en opnieuw naar succes loodsen. In 2013 keerde Koen terug naar België en ging aan de slag bij De Persgroep Publishing waar hij eerst als commercieel directeur en daarna als CEO de digitale transformatie van het bedrijf heeft geleid. Sinds 2018 werkt Koen Verwee als management consultant voor verschillende bedrijven. Hij is ook een van de initiatiefnemers van het klimaatproject Sign for my Future.

Marc Vangeel
Marc Vangeel kent een loopbaan van meer dan 25 jaar in de mediasector. Hij vervulde verscheidene directiefuncties binnen de Concentra Groep waarna hij bij de vorming van Mediahuis in 2014 benoemd werd tot Voorzitter van de Raad van Toezicht en CEO van Media Groep Limburg, het huidige Mediahuis Limburg. Sinds 2017 staat Marc Vangeel aan het hoofd van Telegraaf Media Groep (TMG) waar hij verantwoordelijk was voor de succesvolle integratie van TMG binnen Mediahuis en waar hij de transformatie van TMG naar winstgevendheid in goede banen leidde.

Martine Vandezande
Martine Vandezande startte haar carrière in 1991 bij het wereldwijde hoofdkantoor van Agfa-Gevaert. Zij bekleedde daar verschillende rollen als internationaal marketing manager voor digitale producten en software in de grafische sector. In 2001 zette ze binnen hetzelfde bedrijf de stap naar HR waar ze verscheidene HR managers rollen opnam en Global VP HR werd van Agfa-Graphics. In 2007 vervoegde ze SD Worx, marktleider op het vlak van payroll en HR-dienstverlening waar ze de rol opnam van Chief Marketing Officer België en Internationaal. Mediahuis werd haar nieuwe stek in 2016 waar ze verantwoordelijk is voor Human Resources.

Peter Soetens
De loopbaan van Peter Soetens staat in het teken van de digitale transitie van organisaties. Peter startte zijn carrière bij de VRT, de Vlaamse Radio en Televisieomroeporganisatie, waar hij als programmamanager het eerste volledig digitale productieplatform opzette en later verschillende managementfuncties invulde. In 2011 zette Peter de stap naar Corelio, later Mediahuis, waar hij sindsdien als Directeur Digitale Nieuws Media bouwt aan de digitale groei van alle merken binnen de Mediahuis Groep. Sinds 2017 combineert Peter zijn rol binnen de Belgische organisatie met de functie van Directeur Digitale Innovatie & Development bij Telegraaf Media Groep (TMG) waar hij verantwoordelijk is voor een succesvolle digitale transformatie van het bedrijf.

Rien van Beemen
Na het vervullen van management- en directiefuncties bij Sudtours Reisorganisatie BV en Neckermann Reizen/ Thomas Cook werd Rien van Beemen in 2008 Vice-President bij Real Networks, een beursgenoteerd Amerikaans speler binnen de gamingsector. Rien bouwde in deze periode een jarenlange ervaring op in de reis- en gamingmarkt waarna hij in 2012 als directeur online aan de slag ging bij NRC Media. In 2013 werd hij CEO van NRC Media. Op dit moment komt een substantieel deel van de omzet van NRC uit digitale activiteiten, groeit NRC voor het vierde jaar op rij in abonnee-aantallen en verdubbelde het operationele resultaat sinds 2012.
 __________

Voor meer informatie, neem contact op met:

An Steylemans | Head of Group Communication Mediahuis

an.steylemans@mediahuis.be | M +32 (0)473 55 71 48

Over Mediahuis
Mediahuis is een van de leidende mediagroepen in België en Nederland. De ruim 3.000 medewerkers realiseren een jaarlijkse omzet van €800 miljoen en een totale dagelijkse verkoop van 1,4 miljoen kranten. Met nieuwsmerken als De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg is Mediahuis goed voor een dagelijkse verkoop van zo’n 0,5 mio kranten in België. In Nederland is de groep actief met onder meer de nieuwsmerken De Limburger, NRC Handelsblad, nrc.next, De Telegraaf en Noordhollands Dagblad en wordt een dagelijkse verkoop van ongeveer 0,9 miljoen kranten gerealiseerd. Mediahuis exploiteert in België en Nederland ook een aantal belangrijke classifieds-platformen, zoals Jobat, Jellow, Zimmo, Vroom, Gaspedaal en GroupDeal. De groep is eveneens actief op de Belgische radiomarkt met Nostalgie, de radiozender die dagelijks 380.000 luisteraars bereikt in Vlaanderen en marktleider is in Franstalige België met een totaal bereik van bijna 1,5 miljoen luisteraars per dag. In samenwerking met SBS Belgium lanceerde Mediahuis in het najaar van 2018 de Vlaamse radiozender NRJ. Als uitgever gelooft Mediahuis onvoorwaardelijk in onafhankelijke journalistiek en sterke en relevante media die een positieve bijdrage leveren voor mens en maatschappij. Vanuit die visie investeert het bedrijf permanent in zijn sterke nieuwsmerken, zowel op papier als digitaal. Meer informatie over Mediahuis: www.mediahuis.be.

Responsibility statement
The directors of Mediahuis accept responsibility for the information contained in this press release. To the best of the knowledge and belief of the directors (who have taken all reasonable care to ensure that such is the case) the information contained in this press release is in accordance with the facts and does not omit anything likely to affect the import of such information.

No Profit Forecast / Asset Valuations
No statement in this press release is intended to constitute a profit forecast for any period, nor should any statements be interpreted to mean that earnings or earnings per share will necessarily be greater or lesser than those for the relevant preceding financial periods for Mediahuis or INM as appropriate. No statement in this press release constitutes an asset valuation.