Groningen,
27
november
2015
|
11:35
Europe/Amsterdam

Groningse Relatieplanet.nl voor de zevende keer de ‘Website van het Jaar’

Het Groningse bedrijf Relatieplanet.nl heeft gisteravond in de Beurs van Berlage te Amsterdam voor de zevende keer de ‘Website van het Jaar’ award mogen ontvangen in de categorie Daten. Voorafgaand aan de Website van het Jaar Awardshow brachten ruim 823.796 hun stem uit. De website van het jaar verkiezing is een initiatief van Metrixlab en Emerce.

Dit jaar was het spannend of de datingsite weer in de prijzen zou vallen. Sinds september is Relatieplanet namelijk compleet vernieuwd. Dit is gedaan door Netivity, een ontwikkelaar uit het Noorden. Zij bouwden een geheel nieuw Relatieplanet.nl met een nieuw responsive design en vele verbeterde functionaliteiten. Noordelijke frontend developers van het bedrijf TRES werkten aan het grafisch ontwerp en de front end van de site. Samen zorgen de bedrijven voor een optimale gebruikerservaring voor de leden van Relatieplanet.nl.

Jeroen Visser, product manager van Relatieplanet, vertelt enthousiast over de benoeming: “We zijn trots op het winnen van deze award. Naast de waardering van onze leden is het een enorme kers op de taart na de livegang van de nieuwe website. Fantastisch!”

Alles voor de liefde
Datingsite Relatieplanet.nl weet zich nog steeds te onderscheiden door het nuchtere karakter, een veilige en toegankelijke site en een team dat alles voor de liefde doet. Zo staat de klantenservice in de Groningse Mediacentrale 365 dagen in het jaar van negen uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds voor de leden klaar. En zo ook de rest van het team. Daphne Koelewijn, eventmanager van Relatieplanet, haalt persoonlijk wel eens leden op voor een evenement. Daphne vertelt: “Mevrouw kon door gebrek aan vervoer niet meedoen aan onze singleswandeling. Dat vond ik zo zonde, dus heb ik haar opgehaald!”. Groningse nuchterheid en een enorme drive om mensen bij elkaar te brengen.

Ontmoetingen faciliteren
Naast het bieden van een platform voor ontmoetingen organiseert Relatieplanet vele evenementen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan wijnproeverijen, het bekende speeddaten, wandelingen, singlesfeesten en barbecues. Of het organiseren van ontmoetingen tussen singles op al bestaande evenementen, zoals op 29 november bij de AFAS Tennis Classics. Ook werkt Relatieplanet sinds dit jaar samen met TUI om ook ontmoetingen te faciliteren op speciale ‘singlesreizen’. TUI heeft gisteravond een award mogen ontvangen voor ‘Website van het Jaar’ in de categorie Vakantie & Toerisme.