Amsterdam,
06
februari
2003
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hollandse Dagbladcombinatie gaat gratis dagblad uitgeven

Hollandse Dagbladcombinatie BV (HDC) te Haarlem heeft besloten met ingang van woensdag 2 april 2003 een gratis dagblad te gaan uitgeven in Almere. De nieuwe krant zal huis-aan-huis worden bezorgd. Voorlopig gaat het om een krant die vier keer per week verschijnt.

Het huidige 't Groene Weekblad, dat twee keer per week verschijnt (woensdag en zaterdag) zal opgaan in de nieuwe krant. Redactie en commercie zullen worden gehuisvest in het pand van het weekblad in het centrum (Grote Markt) van Almere. In dat pand was tot 1 januari 2003 ook het Dagblad van Almere (kopblad van De Gooi- en Eemlander in Hilversum) gevestigd, dat eveneens werd uitgegeven door de HDC. Deze uitgave is per 1 januari jl. gestopt.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de Almeerder wel waarde hecht aan informatie over zijn woonplaats, maar dat hij er niet of nauwelijks voor wil betalen. Reden voor de HDC de mogelijkheden te onderzoeken van een gratis krant die wordt betaald uit opbrengsten van advertenties. Het wordt het eerste gratis dagblad in Nederland dat huis-aan-huis wordt verspreid. Het gaat om een krant waarin de nadruk zal liggen op het lokale nieuws, aangevuld met binnenlands en (lokaal) economische nieuws, rtv-show en lifestyle. De nieuwe krant krijgt de titel Almere Vandaag.