Amsterdam,
26
november
2010
|
15:56
Europe/Amsterdam

Hyves en Relatieplanet vallen in de prijzen

Hyves uitgeroepen tot de meest populaire community website van het jaar 2010. In de categorie dating werd Relatieplanet uitgeroepen tot populairste dating website van het jaar 2010. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse ‘Website van het jaar verkiezing’ in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

In totaal waren er 270 websites genomineerd in 21 categorieën. Volgens de organisatie brachten ruim 1,6 miljoen mensen hun stem uit tijdens de 9e editie van de jaarlijkse verkiezing. Binnen de categorie communities liet Hyves de dertien andere genomineerde websites ver achter zich, waaronder haar directe concurrent Facebook. In de categorie dating was Relatieplanet de website met veruit de meeste stemmen. De website Yunoo.nl is door het Nederlandse publiek verkozen tot overall winnaar 'Website van het Jaar 2010'. Yunoo.nl kreeg van de stemmers de beste kwaliteitsbeoordeling en sleepte daarmee de gouden fazant in de wacht.

Andere titels van TMG die genomineerd waren voor de ‘Website van het jaar verkiezing’ 2010: AutoTelegraaf.nl (Automotive), Vacaturekrant.nl (Carriere), Habbo.nl (Communities), GeenStijl, Dumpert (Entertainment), DFT.nl (Financieel), Zigiz.com (Games), Telegraaf.nl, Spitsnieuws.nl (Nieuws & Informatie), Speurders.nl (Shoppen), Telesport.nl (Sport) en JAAP.NL (Huisvesting & Interieur).