Amsterdam,
06
april
2011
|
15:48
Europe/Amsterdam

Imagine en hoofdsponsor Sp!ts zetten samenwerking voort

Sp!ts en het Imagine: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival zijn ook voor 2011 een samenwerkingsovereenkomst aangegaan die het dagblad tot officiële hoofdsponsor van het festival maakt.

Telegraaf Media Nederland, uitgever van Sp!ts, en de organisatie van Imagine besloten tot de samenwerking omdat Sp!ts een groot lezersbereik heeft in de doelgroep van het festival en sterk is op het gebied van films en entertainment.

Op woensdag 13 april a.s. vindt in Filmtheater Kriterion in Amsterdam de opening plaats van Imagine: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival. Het tiendaagse festival voor avontuurlijke filmliefhebbers gaat van start met een spectaculaire hommage aan Rutger Hauer. Want niet alleen wordt de openingsavond opgeluisterd door de Nederlandse première van zijn nieuwe film Hobo with a Shotgun, de acteur zal ook aanwezig zijn om Imagine’s Career Achievement Award in ontvangst te nemen.

Vervolgens is Imagine tien dagen lang het mekka voor liefhebbers van de filmgenres fantasy, horror, sciencefiction, thriller en animatie. Met verder: symposia, een masterclass en vele gasten uit binnen- en buitenland.

Na de succesvolle samenwerking in 2010 is Sp!ts opnieuw de officiële hoofdsponsor van het festival. Hoofdredacteur Willem Schouten: “Sp!ts en film horen bij elkaar. Dat is zonneklaar in onze krant, waar grote sterren regelmatig acte de presence geven. Alleen deze week al vertellen Robert de Niro, Jennifer Aniston en Paul de Leeuw in Sp!ts over hun nieuwe films. Imagine is een festival voor en door echte filmgekken, het is daarom een eer daar als hoofdsponsor aan verbonden te zijn. Zeker in een jaar dat Rutger Hauer geëerd wordt. Want dat is wat mij betreft de grootste ster die Nederland ooit heeft voortgebracht.”

Net als vorig jaar zal Sp!ts niet alleen tijdens Imagine ruime aandacht aan programma, gasten en evenementen besteden, ook zal er voorafgaand aan het festival weer een acht pagina’s tellende special worden uitgebracht in de regio groot Amsterdam. Daarnaast zal deze special in ruime mate worden verspreid op de festivallocatie zelf.

In het kader van het hoofdsponsorschap heeft Sp!ts tevens zijn naam verbonden aan de Silver Scream Award, sinds 1991 de publieksprijs van Imagine.