Amsterdam,
28
juni
2000
|
00:00
Europe/Amsterdam

Intentie tot oprichting gezamenlijke internet-onderneming

De ondernemingen Media Groep Limburg i.o. (MGL), Hollandse Dagbladcombinatie B.V. (HDC), Noordelijke Dagblad Combinatie Holding B.V. (NDC) en N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf hebben de intentie tot oprichting van een gezamenlijke onderneming die actief wordt op internet.

In de nieuwe onderneming bundelen de partners hun ontwikkelingsactiviteiten voor de regionale portalen in de gebieden waar MGL, HDC en NDC als uitgevers actief zijn. Via deze regionale portalen zal informatie over de regio (nieuws, evenementen, service enz.) worden verspreid, alsmede regionale e-commerce.

Op technologisch en op commercieel terrein zal nauw worden samengewerkt met Telegraaf Elektronische Media (onderdeel van B.V. Dagblad De Telegraaf).

In de komende periode zal een businessplan voor de nieuwe onderneming worden ontwikkeld en zal worden onderzocht hoe de activiteiten zich gaan verhouden ten opzichte van de regionale krantensites van bovenstaande ondernemingen en ten opzichte van de initiatieven van Telegraaf Elektronische Media.