Amsterdam,
17
oktober
2016
|
11:00
Europe/Amsterdam

Iris Hond vanaf maandag 17 oktober gastsamensteller bij Classic FM

Van maandag 17 tot en met zondag 23 oktober is Iris Hond gastsamensteller van Classic FM. De jonge pianiste selecteerde speciaal voor het non-stop klassieke radiostation haar favoriete klassieke-muziekstukken van componisten die voor haar een grote inspiratiebron vormen. Daarbij deelt zij welke bijzondere betekenissen bepaalde stukken in haar leven hebben gehad en wat haar heeft geïnspireerd om haar eigen composities te schrijven. Gedurende de week zijn bij Classic FM onder meer Un Sospiro en Consolation No. 3 van Liszt en Fantasie Impromptu en Prelude in e mineur van Chopin te horen, maar ook composities van Iris’ nieuwe album Dear World komen voorbij.

Pianiste Iris Hond: “Het is ontzettend inspirerend om gastsamensteller van dit mooie radiostation te zijn. Ik krijg een kijkje in de keuken en werk samen met professionals. Mijn favoriete klassieke muziek deel ik met het publiek en ik hoop uiteraard de luisteraars te verrassen met mijn keuzes.”

Iris Hond
Iris Hond is de uiterst getalenteerde en creatieve pianiste die haar eigen muzikale weg gaat en zich inmiddels ook als zangeres en componiste profileert. Ze is daarnaast ambassadrice van Aangenaam Klassiek en bekend als de huispianiste in het AVROTROS-programma De Tiende Van Tijl en talentcoach bij het RTL 4-programma Superkids. Met haar nieuwe album Dear World heeft de Nederlandse pianiste een indringende muzikale brief aan de wereld geschreven, die haar filantropische overtuigingen weerspiegelt. De eigenzinnige composities zijn veelal geïnspireerd op ontmoetingen die haar hebben geraakt.
 

Ga voor meer informatie naar Classic FM.